Hledání min (nul) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hledání min (nul) – C / C++ – Fórum – Programujte.comHledání min (nul) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
David2563
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 11. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, mám dvojrozměrné pole (9x9), kde se nacházejí tři oblasti nul:
0 0 0 0 1 1 1 0 0
0 0 1 1 1 1 1 0 0
0 1 1 1 1 1 0 0 0
0 1 1 1 1 1 1 0 0
0 1 1 1 1 1 1 0 0
1 1 1 1 1 1 1 0 0
1 1 1 1 1 1 1 1 1
1 1 0 1 1 1 1 1 1
0 0 0 0 0 1 1 1 1
Vyberu například pozici [0][0] a chci aby se všechny nuly, které jsou součástí této oblasti nakopírovali do pole1 (9x9), které bude, ale jinak naplněné 9. Vymyslel jsem následují kód, ale bohužel se mi odkryjí všechny nuly, ale já bych potřeboval ke hře hledání min, odkrýt jen to jednu oblast nul. Samozřejmě  pozice 0 se mění, toto je pouze pole vytvořené pro zkoušku. Prosím poraďte...
#include <iostream>

using namespace std;

int pole[9][9];
int poleHrac[9][9];


void jsem1(int radek, int sloupec)
{
    for(int i=(radek-1); i<=(radek+1); i++)//radky
    {
        for(int j=(sloupec-1); j<=(sloupec+1); j++)//sloupce
        {
            // if(i>(radek-1)&&i<(radek+1))
            //    if(j>(sloupec-1)&&j<(sloupec+1))
            if (i > -1 && j > -1 && i < 9 && j < 9)
                if(pole[i][j] ==0)
                    poleHrac[i][j]=0;

        }
    }
}

void jsem(int radek, int sloupec)
{
    poleHrac[radek][sloupec] = 0;
    for(int i=0; i<9; i++)//radky
    {
        for(int j=0; j<=9; j++)//sloupce
        {
            if (i > -1 && j > -1 && i < 9 && j < 9)
                if(i>(radek-1)&&i<(radek+1))
                    if(j>(sloupec-1)&&j<(sloupec+1))
                        if(pole[i][j] <1)
                            poleHrac[i][j]=0;
            jsem1(i,j);

        }
    }
}


int main()
{

    for(int i =0; i < 9; i++)
    {
        for(int j =0; j < 9; j++)
        {
            pole[i][j]=1;
        }
    }

    for(int i =0; i < 9; i++)
    {
        for(int j =0; j < 9; j++)
        {
            poleHrac[i][j]=9;
        }
    }

    pole[0][0] = 0;
    pole[0][1] = 0;
    pole[0][2] = 0;
    pole[0][3] = 0;
    pole[1][0] = 0;
    pole[1][1] = 0;
    pole[2][0] = 0;
    pole[3][0] = 0;
    pole[4][0] = 0;
    pole[8][0] = 0;
    pole[8][1] = 0;
    pole[8][2] = 0;
    pole[7][2] = 0;
    pole[8][3] = 0;
    pole[8][4] = 0;
    pole[0][7] = 0;
    pole[0][8] = 0;
    pole[1][7] = 0;
    pole[1][8] = 0;
    pole[2][6] = 0;
    pole[2][7] = 0;
    pole[2][8] = 0;
    pole[3][7] = 0;
    pole[3][8] = 0;
    pole[4][7] = 0;
    pole[4][8] = 0;
    pole[5][7] = 0;
    pole[5][8] = 0;


    int radek = 0;
    int sloupec =0;

    if(pole[radek][sloupec]==0)   {

       jsem(radek,sloupec);
    }


    for(int i =0; i < 9; i++)
    {
        for(int j =0; j < 9; j++)
        {
            cout << pole[i][j]<<" ";
        }
        cout <<endl;
    }

    cout<<endl;
    for(int i =0; i < 9; i++)
    {
        for(int j =0; j < 9; j++)
        {
            cout << poleHrac[i][j]<<" ";
        }
        cout <<endl;
    }

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.215.–
Reklama
Reklama
Grungy0
Super člen
29. 11. 2011   #2
-
0
-

myslím že to čo ty chceš sa volá algoritmus vlny

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.170.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 11. 2011   #3
-
0
-

void kopiruj(int x, int y) {
if ((x < 0) || (x > 8) || (y < 0) || (y > 8)) return;
if (pole1[x][y] == 0) return;
if (pole[x][y] != 0) return;

pole1[x][y] = 0;

kopiruj(x - 1, y);
kopiruj(x + 1, y);
kopiruj(x, y - 1);
kopiruj(x, y + 1);
}

Očekává se, že pole a pole1 jsou globální, a že pole1 obsahuje samé 9 (resp. samé nenuly). A volá se to pro tebou zvolený příklad: kopiruj(0, 0);

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý