Síťový komunikátor – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Síťový komunikátor – .NET – Fórum – Programujte.comSíťový komunikátor – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
2. 12. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, mám problém s takovým malým síťovým komunikátorem. Původně jsem udělal clienta i server v consoli, ale to bylo jen na zkoušku, teď jsem se rozhodl, že klienta sestavím ve windows forms.

Obojí už je v podstatě hotové, ale nefunguje to :( . Když už jsem opravil veškeré chyby, které mi kompilátor hlásí, tak se objeví chyba že sockety nemůžou navázat spojení nebo tak nějak, oba dva souboru jak server tak klienta přikládám jako projekty. Za pomoc děkuji.

http://leteckaposta.cz/347826521


Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.43.–
Reklama
Reklama
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
2. 12. 2011   #2
-
0
-

SendbutClickSendbutClickSendbutClick Ahoj,

první chyba je v třídě clientik. Streamy můžeš inicializovat až po připojení klienta.

public static class clientik
		{
			public static IPEndPoint ip = new IPEndPoint(IPAddress.Parse("127.0.0.1"), 6666);
			public static TcpClient client = new TcpClient();
            public static NetworkStream s;
            public static StreamReader r;
            public static StreamWriter w;  
			public static void pripoj()
			{
				client.Connect(clientik.ip.Address,6666);

                s = client.GetStream();
                r = new StreamReader(s);
                w = new StreamWriter(s);	
			}
		}

Dále v metodě SendbutClick máš nekonečný cyklus. Příjem zpráv můžeš udělat pres asynchroní metody nebo v jiném vlákně. A ještě připojení by mělo být jinde, takhle se ti připojuje při každém odeslání zprávy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.76.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
2. 12. 2011   #3
-
0
-

Díky :) 
Ještě mám problém s tímto řádkem : 
 

richbox.Text = clientik.r.ReadLine();

u něj mi hází chybu, když se snažím odeslat zprávu

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
2. 12. 2011   #4
-
0
-

Nebylo by špatné napsat jakou chybu ti to píše, ale nejspíš to bude tím, že místo clientik.pripoj() voláš clientik.client.Connect(...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.155.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
2. 12. 2011   #5
-
0
-

No to jsem opravil, teď už aplikace nepadá, teď jsem udělal pokrok, už jen nefunguje :D
Napíšu v clientovi jméno, a pošlu text. Ovšem na server nic nepřijde, a klient se zasekne(,,neodpovídá").

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 138 hostů

Podobná vlákna

Síťový program(UDP) — založil infern0

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý