Vnořený cyklus – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vnořený cyklus – C / C++ – Fórum – Programujte.comVnořený cyklus – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Felix
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
30. 11. 2006   #1
-
0
-

Pomocí vložených cyklů napište program, který požádá uživatele o zadání počtu zobrazovaných řádků. Potom tento počet řádků zobrazí s jednou hvězdičkou na prvním řádku, se dvěma na druhém atd. V každém řádku bude před hvězdičkami umístěno tolik teček,aby všechny řádky zobrazovaly celkový počet znaků, který bude roven počtu řádků. Příklad běhu programu by měl vypadat následovně:

....*
...**
..***
.****
*****

Díky za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura_0
Stálý člen
30. 11. 2006   #2
-
0
-

Z tech tecek soudim, ze to ma byt pravouhly trojuhelnik. Tak pak by to mohlo vypdata treba takto:



#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
const int N = 5;
const int M = 5;
int i,j;
for(i=0;i < N ; ++i){
for(j=M-1; j >=0; --j)
printf("%c",(j>i)?' ':'*');
printf("n");
}
system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Juraj Mo?ko0
Newbie
30. 11. 2006   #3
-
0
-

ja som pochopil, ze pred hviezdickami maju byt ozajstne bodky a nie medzery:



#include <iostream>
using namespace std;

void main()
{
int pocet;
cin>>pocet;
for (int i=0;i<pocet;i++)
{
for(int j=0;j<pocet-i-1;j++)
{
cout<<". ";
}
for(int k=0;k<i+1;k++)
{
cout<<"* ";
}
cout<<endl;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin0
Návštěvník
3. 12. 2006   #4
-
0
-

Jura_ píše:#
# Z tech tecek soudim, ze to ma byt pravouhly trojuhelnik. Tak pak by to mohlo vypdata treba takto:#
#

#
##include <stdio.h>#
##include <stdlib.h>#
##
#int main(int argc, char *argv[])#
#{#
# const int N = 5;#
# const int M = 5;#
# int i,j;#
# for(i=0;i < N ; ++i){#
# for(j=M-1; j >=0; --j)#
# printf("%c",(j>i)?##uvozovka## ##uvozovka##:##uvozovka##*##uvozovka##);#
# printf("#
#");#
# }#
# system("PAUSE"); #
# return 0;#
#}#
#


preco si zadaval main aj spremennymi argc a argv ako keby si isiel nadobudat parametre programu to tam vobec nie je treba ten system pause tam sice musi byt ale je to take neviem ako to povedat nepekne riesienie inak oki

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Na svete su dve veci nekonecne a to vesmir a ludska hlupost, sice tym prvym si niesom isty! (Einstein)
Jura_0
Stálý člen
3. 12. 2006   #5
-
0
-

To WLXok: Mno, sice to vubec neni predmetem teto diskuze, ale pouzivam Dev-C++ a tohle je jiz predgenerovana sablona, tzn. ze je to jednak podle normy a druhak, kdyz budes ten program volat z priakazove radky a chtit mu predat nejake argumenty, tak bez tech parametru neudelas nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
3. 12. 2006   #6
-
0
-

add1) tak tu cast sablony umazes :ms_0060:
add2) ale dit v kodu je nepouzivas :ms_0435:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jura_0
Stálý člen
3. 12. 2006   #7
-
0
-

To zacatecnik:
ad 1) na ptakoviny neni cas.
ad 2) na funkcnost to nema absolutne zadny vyznam
3) jsem cekal, ze si jeste nekdo rypne.:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin0
Návštěvník
3. 12. 2006   #8
-
0
-

To Jura_:Je pravda co si povedal ale co v tom programe nevyuzijes nema tam co robit ale mas aj z druhej strany pravdu nema to co robit v tejto diskusii.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Na svete su dve veci nekonecne a to vesmir a ludska hlupost, sice tym prvym si niesom isty! (Einstein)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

Podobná vlákna

Vnorený cyklus for — založil wicked

Vnořený dotaz — založil RePRO

Cyklus — založil Jan Burant

Cyklus while — založil pep

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý