mám dotaz už nevím kde ho směřovat tak doufám že mi zde pomůžete ;-)
Jedná se mi o to:
Jak vytvořit nekonečný cyklus pro random "kostky" aby mi to generovalo nové a nové čísla, a mezerníken nebo jinou klávesou pozastavil generaci a další klávesou by zase pokračoval dál ten cyklus a pak kdybych nechtěl už dál generovat tak třeba klávesou Esc ukoncil program. příklad máte jak by jste si pustili video v přehrávači a klávesou pozastavíte a pak zase pustíte a jak vás to nebaví ukončíte xD
Sak spravis si nejaku funkciu kde budes mat ten cyklus ked ho ukoncis a znovu budes chcet spustit tak znova zavolas tu funkciu....Ako vyskocis z cyklu uz bolo spomenute vyssie (break)
no dělám typ konzole, a tam se to zaznamenává stisk klávesy pomocí getchar(); ale nejde mi do hlavy jak mám udělat to pozastavení a znovu pokračovaní toho while cyklu =/
no getchar ale nereaguje na stisk klávesy, ale načte 1 znak ze standardního vstupu... funkce, která reaguje na stisk klávesy je například kbhit() z knihovny conio.h
Nejsem si teď z hlavy jistý, jestli se getchar chová tak, jak předpokládáš - pokud si pamatuju, tak vstup musíš potvrdit enterem. Pokud použiješ getchar, tak program čeká na zadání znaku do standardního vstupu. Dokud nezadáš, tak čeká, tudíž nemůže generovat čísla. Musel by jsi použít jinou funkci, ale z hlavy, nevím kterou, která nečeká a v případě "nestisku" klávesy nic nevrací.
while(true)
{
char c = getPressedKey();//Nějaká funkce, která zjistí stisknutou klávesu
if(c == něco)//požadavek na ukončení
{
break;
}
if(c = něco)//Požadavek na pauzu
{
continue();//Přeskočení cyklu
}
generujCislo();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.113.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
musis najit v kterym include je prototyp... nebo to hlasi neco o implicitnim prototypu pri kompilaci? Kazdopadne kdyz tam mas uz conio.h tak muzes zkusit funkce z nej.
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ano ale getch, čeká na stisklou klávesu, ale já bych tak nejlépe potřeboval co by zjistilo že se stiskla nějaká klávesa a jak by nebyla zjištěna stisklá klávesa cyklus by pokračoval dál. Víte o něčem takovém?