PHP/Mysql neúplné vloženie – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP/Mysql neúplné vloženie – PHP – Fórum – Programujte.comPHP/Mysql neúplné vloženie – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
6. 12. 2011   #1
-
0
-

Dobrý večer, mám jeden problém s vkladaním údajov do databázy, neviem kde je problém. Mám v premenných uložené niekoľko viet. Ak ich cez INSERT chcem zadať do databázy, tak sa stane to, že tam vloží namiesto celej vety len pár prvých slov, kde je problém a ako by som ho mohol odstrániť, zatiaľ sa mi nič podobné nestalo.

Ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 12. 2011   #2
-
0
-

#1 Anonym
bez kódu ti asi těžko někdo poradí... jediné co mě napadá, do jakého datového typu (v mysql) to ukládáš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
6. 12. 2011   #3
-
0
-

#2 crazy

$text = "Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit..";

mysql_query ("INSERT INTO hlasky SET text = '".$text."'");

Jedná sa o tento kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 12. 2011   #4
-
0
-

#3 Anonym
a jaký typ má v db sloupec text?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
7. 12. 2011   #5
-
0
-

#4 crazy

Typ TEXT

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Milan
~ Anonymní uživatel
267 příspěvků
7. 12. 2011   #6
-
0
-

zřejmě bude problém v tom textu, který je v proměnné - obal tu proměnnou PHP funkcí mysql_real_escape_string()... nebo tak nějak se jmenuje... a rozhodně si pročti články na téma escapování řetězců 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.74.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
7. 12. 2011   #7
-
0
-

#6 Milan

To som už skúšal, ale nepomohlo, neviem kde by mohla byť chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
7. 12. 2011   #8
-
0
-

Problém napokon vyriešený, akosi som sa do toho rýchlo pustil a mal som nastavený formát na ANSI, akonáhle som to zmenil na UTF8 bez BOM,  tak to šlape ako hodinky, ďakujem všetkým za vyjadrenie a ak som niekoho obral o čas, tak ma to mrzí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Vlozenie casu do MySQL databazy — založil Peter125

MySQL a PHP... — založil Anonymní uživatel

Php a mysql — založil janik366

Php+mysql — založil bernie

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý