Divne chovanie String matches – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Divne chovanie String matches – Java – Fórum – Programujte.comDivne chovanie String matches – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tomiik0
Duch
7. 12. 2011   #1
-
0
-

ahojte

po dvoch dnoch sa mi podarilo lokalizovat chybu v pograme, je to tato metoda (tie printlajny su tam len pomocne):

    static boolean hladajUsernameVLoguPrihlaseni(String zadaneUsername) throws FileNotFoundException, IOException {
        String textLoguPrihlaseni = nacitanieLoguPrihlaseni();
       
System.out.println("tisk 1: \n"+textLoguPrihlaseni);   
        System.out.println("tisk 2: \n"+zadaneUsername);     
        System.out.println("tisk 3: \n"+textLoguPrihlaseni.matches(".*"+zadaneUsername+".*"));     
       
return textLoguPrihlaseni.matches(".*"+zadaneUsername+".*");   
    }

printline vytlaci totok ==

tisk 1:
'tom' 2011/12/07 09:08:40 Uspesny pokus o prihlasenie.
!tom! 2011/12/07 09:09:12 Pristup zablokovany. 3 neuspesne pokusy o prihlasenie.
!tom! 2011/12/07 09:09:24 Pristup zablokovany. 3 neuspesne pokusy o prihlasenie.
!tom! 2011/12/07 09:09:34 Pristup zablokovany. 3 neuspesne pokusy o prihlasenie.
!tom! 2011/12/07 09:35:15 Pristup zablokovany. 3 neuspesne pokusy o prihlasenie.

tisk 2:
tom
tisk 3:
false

Neviem ci som uz tak zblbnuty ale rozum mi stoji nad tym preco je "tisk 3" false :)
nevidim na to ziaden dovod, mal by tam byt podla mna true.

urobil som obdobny program a tam to slape ako ma:

kod:

        String veta = "Miso pisal pisomku a potom isiel do prace. Vecer sa opil.";
        String a = "Miso";
        String b = "ce. V";
        String c = "qewrwerqwerqwreqwr";

        System.out.println("string a "+veta.matches(".*"+a+".*"));
        System.out.println("string b "+veta.matches(".*"+b+".*"));
        System.out.println("string c "+veta.matches(".*"+c+".*"));

vystup do konzoly:

string a true
string b true
string c false

vedel by mi stym niekto pomoct? :)
Tomas

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.122.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 12. 2011   #2
-
0
-

   

textLoguPrihlaseni.matches("(.*)"+zadaneUsername+"(.*)")
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
tomiik0
Duch
7. 12. 2011   #3
-
0
-

#2 liborb
skusil som to, ale stale to hlasi false namiesto true

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.122.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 12. 2011   #4
-
0
-

Vzal jsem ten vypsaný řetězec a řetězec "tom" a vrací mi to true. Opravdu sis to opravil správně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Řešení
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
7. 12. 2011   #5
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

"(?s).*"+zadaneUsername+".*"
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
tomiik0
Duch
7. 12. 2011   #6
-
0
-

#5 zlz
zlz riesenie funguje! vdaka kamo ze mam konecne pokoj na dusi :), inak tie otazniky, hviezdicky ktore ste pisali, to sa vola "regular expressions" alebo to je nieco ine? lebo by som si to rad nastudoval, ako som zistil moze sa to celkom hodit  :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.122.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

String to hex ebo Byte()"string" — založil Roman Uherek

Divné chování if-else — založil d.mostek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý