Vysvětlení syntaxe – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vysvětlení syntaxe – Java – Fórum – Programujte.comVysvětlení syntaxe – Java – Fórum – Programujte.com

 

brumla
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 12. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,dělám jednoduchej prográmek do školy na počítání matic. Zkoumal jsem pár zdrojáků a všechny to řešili hodně obdobně, ale pak jsem našel jeden, kterému nerozumím.  

public class Matice {
    int[][] Matice;
    private int radek;
    private int sloupec;
    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String[] args) {
        Matice m1 = new Matice(2, 3);
        Matice m2 = new Matice(2, 3);
        m1.generuj();
        m2.generuj();
        vypis(m1);
        vypis(m2);
        if(porovnej(m1,m2)){
            System.out.println("Soucet je:");
            vypis(m1.pocitej(m2));
        }else{
            System.out.println("Nejsou stejny");
        }       
    }

    private Matice(int radek, int sloupec) {
        Matice = new int[radek][sloupec];
        this.radek=radek;
        this.sloupec=sloupec;
    }

    

    private Matice() {
        
    }
    public Matice pocitej(Matice m) {
        Matice ma = new Matice(m.radek, m.sloupec);
        for (int i = 0; i < Matice.length; i++) {
            for (int j = 0; j < Matice[i].length; j++) {
                ma.Matice[i][j] = Matice[i][j] + m.Matice[i][j];
            }
        }
    }
}

Není mi jasná metoda počítej(), konkrétně řádek: ma.Matice[i][j] = Matice[i][j] + m.Matice[i][j]; Chtěl bych vás poprosit, jestli by mi ho někdo podrobněji nevysvětlil. Prostě česky. "ma" je proměnná objektu a pak následuje tečka a já bych tam čekal metodu. Ono né. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.175.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
7. 12. 2011   #2
-
0
-

   

public class Matice {
    int[][] Matice; // <--
    ...
}

Matice ma = new Matice(m.radek, m.sloupec);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
brumla
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 12. 2011   #3
-
0
-

Trochu podrobněji by to nešlo?? ma je typu Matice, to samý je m, taky typu Matice. Sry, ale mě to nedochází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.175.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
8. 12. 2011   #4
-
0
-

Třída Matice obsahuje pole, které se jmenuje Matice.

Tak jako tam je m1.pocitej(), m.radek, m.sloupec, tak tak může být i ma.Matice.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
brumla
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
8. 12. 2011   #5
-
0
-

Jo jo, díky, už jsem na to kapnul. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.175.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Vysvetleni syntaxe — založil radecek88

Vysvětlení pojmů — založil Venca

Seznam - vysvětlení — založil Pepa

Vysvětlení cyklu — založil Jarda

Vysvětlení backtrace — založil Tassadar

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý