Dobrý den mám takový dotaz dělám program něco jako organizér a potřeboval bych pomoc s vyhledáváním. Můj program umí ukládat události do textového souboru ale neumí vyhledávat např: když zadám rok události tak aby mi to zobrazilo jenom události v tom roce a když tomu přidám třeba den a měsíc tak aby mi to vyjelo jenom ty události v tom termínu a pod.
Fórum › C / C++
C# organizer (kalendář)
Úplně nejjednodušší by bylo ukládat informace do databáze. Pokud ovšem trváte na tom, že se vše bude ukládat do textového souboru, potom by bylo moudré si nejprve veškeré informace setřídit např. do kolekcí a s nimi budete potom schopen pohodlně operovat, např. (ve vašem případě) vyhledávat záznamy podle zadaného textového řetězce.
#7 pavla
Komponenta na obrázku v prvním příspěvku není tak úplně kalendář, jako spíš komponenta pro vybírání data (datepicker). Je dostupný jak ve WinForms (DateTimePicker), tak ve WPF (DatePicker od verze WPF 4.0). Stačí ho jen přetáhnout z Toolboxu do návrháře aplikace.
Navíc ve WPF 4.0 je již dostupná i komponenta Calendar, která představuje klasický kalendář.
Viz např. http://xaml.cz/wpf/novinky-ve-wpf-4-calendar-datepicker/
No, já bych to načetl z toho souboru, poté bych to rozdělil(v souboru to budeš mít oddělené nějakým znakem) metodou Split()a poté bych použil Dictionary kde bych ke každému datumu přiřadil událost.
Pak už by jsi jen prohledával slovník.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mimochodem není to zadání z páteční(8.3) soutěže v programování? Dělal jsem tohle zadání taky :D
Dovoluji si lamentovat. Dle mého zde není textový soubor k zahození. Jen bych to ukládal za pomoci serializace. Pak budou uloženy veškeré záznamy se vším potřebný k selektivnímu zobrazování po deserializaci... (Serializoval bych datovou strukturu, kterážto bude obsahovat jen proměnné - a sice pomocné proměnné.)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze