Zobrazenie dat z txt file do listview – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zobrazenie dat z txt file do listview – .NET – Fórum – Programujte.comZobrazenie dat z txt file do listview – .NET – Fórum – Programujte.com

 

duro10
Newbie
9. 12. 2011   #1
-
0
-

caute

vedel by mi prosim niekto poradit ako nejak preniest data z txt file d list view?

v textaku mam na kazdom riadku jeden zapis(nejaky subor dat,oznacujuci osobu) a chcel by som to preniest po kliknuti na button do listview,kde mam na to urcene kolonky,len neviem ako na to,viem do listview pridavat data len cez items v properties:/

dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.110.186.–
Mario
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
9. 12. 2011   #2
-
0
-

#1 duro1
co třeba použít funkce

1)File.ReadAllLines()

2)následně pro každý řádek String.Split()

3) pak jednotlivé položky nasypat do listu třeba tvujListView.Items.Add(new ListViewItem(new string[] { string1, string2,.... } );

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.34.–
duro10
Newbie
10. 12. 2011   #3
-
0
-

takze ak dobre rozumiem....do nejakeho stringu ulozit v podstate cely texotvy subor,ten string potom rozparsovat pomocou split(ako oddelovac pouzijem novy riadok)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.110.186.–
Mario
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
12. 12. 2011   #4
-
0
-

#3 duro1
ne, File.ReadAllLines() vrací pole stringů. Tedy každý řádek ze souboru bude jedna položka v poli. Ty pak parsuješ každou položku pomocí split kde oddělovač je většinou tabulátor nebo středník nebo cokoliv co je použito k oddělení sloupců

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.34.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Create TxT file — založil Kenvelo

Výpis z dat Listview — založil bernie

ListView ,ziskani dat — založil Taz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý