Problém s rozdělením podle lomítek – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s rozdělením podle lomítek – Java – Fórum – Programujte.comProblém s rozdělením podle lomítek – Java – Fórum – Programujte.com

 

raddino0
Návštěvník
9. 12. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

píšu semestrálku a mam za úkol načíst ze souboru morzeovku a převést jí do textu a ten uložit opět do jiného souboru. Vcelku to funguje, akorát mám problém s rozdělováním morzeovky podle lomítek a nahrazením, když jsou lomítka dvě a tři. Poradíte prosím?

http://pastebin.com/hQtjPvC4

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.28.–
Redby0
Návštěvník
9. 12. 2011   #2
-
0
-

Jednoduší je podle mě použít metodu split.

Zkus si přeložit následující kod a snad to z toho pochopíš.

public class Test {

	public static void main(String[] args) {
		String slovo = new String(
				"// .-/..../---/.---//.--./---/-.-/..-/...///");
		String[] pole = new String[10];
		pole = slovo.split("/");
		for (String s : pole) {
			System.out.println(s);
		}
	}
}

Pokud budou dvě lomítka uloží to prázdný řetězec a pokud 3 tak dva...

Takto by jsem to řešil já.. To samozřejmě neznamená že to je nejlepší řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.148.–
raddino0
Návštěvník
11. 12. 2011   #3
-
0
-

Díky, předělal sem to podle toho, ale mezi tečkou a posledním písmenem se mi tvoří mezery a já nevim kde: 

http://pastebin.com/EQH8V5Gu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.28.–
Redby0
Návštěvník
11. 12. 2011   #4
-
0
-

#3 raddino
Problem je v tom že jak stiskneš enter po zadání věty tak se do stringu uloží i znak nové řádky, kterej ti pak v tom dělá neplechu. Jedno možné řešení které mě v rychlosti napadlo je, přidat na začátek rozdělování slov tento řádek:

slovo = slovo.substring(0, slovo.length()-2);

Což v praxi znamená že to ze slova odebere poslední znak.. Zkoušel jsem to a funguje. Samozřejmě asi by existovalo i elegantnější řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.188.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý