Dobry den,
resim otazku, jak nejjednoduseji a nejefektivneji publikovat sfericka panoramata pro nase klienty (jedna se o panoramata, kdy jsou fotografie promitnuty na plochu sfery a vy stojite uprostred teto sfery a muzete se libovolne otacet - ziskate tedy dojem, ze jste na danem miste).
Panoramata vytvarime v aplikaci PTGui Pro, kdy vysledkem muze byt ploche panorama, MOV soubor (lze prohlednout v Quick Time Playeru) nebo export do webove stranky, kdy vysledkem je HTM kod, dva soubory JS a SWF a potom JPG soubory se samotnymi fotografiemi. Protoze nase zakazky prakticy vzdy obsahuji vice nez jedno panorama, ktera jsou ruzne rozmistna v prosotoru, je treba toto rozmisteni nejakym zpusobem znazornit.
Rozhodl jsem se tak pro vytvoreni jednoduche webove stranky, do ktere jsem vlozil JPG obrazek se schematem rozlozeni panoramat, tento obrazek jsem namapoval a propojil s webovymi strankami, ktere mi vyexportoval PTGui. Vznikne tak webova stranka, ve ktere mohu uvest strucne informace o zakazce, odkazy na jednotliva panoramata a zaroven schema jejich rozlozeni, kdy se mi po kliknuti na dane misto otevre konkretni panorama.
Webove prohlizece pri otevirani vybraneho panoramatu automaticky vyuziji SWF soubor a panorama zobrazi pomoci FLASH Playeru. Tady nastava problem s bezpecnostimi pravidly FLASHe, kdy se musi rucne povolit cteni dat z lokalniho disku, coz je znacne nepohodlne. Resenim je samozrejme umistnit stranky na web, ale to v soucasne dobe neni mozne. Hledam tak jine reseni. Povolanim jsem ale geodet a o programovani mam jen hrube predstavy. Chci se tak zeptat, zda by mohlo byt resenim vyuziti Javy namisto Flashe, pripadne napsat neco jako offline aplikaci v HTML5 nebo vytvorit nejakou jednoduchou EXE aplikaci. Musim vsak vychazet z toho, co mi poskyne PTGui (tedy soubory HTM, JS a SWF).
Omlouvam se za dlouhy a znacne obecny dotaz, ale jde mi o to se nyni rozhodnout, jakym smerem se dale ubirat.
Dekuji vam za pripadne navrhy.