Ahoj,
potřeboval bych vytvořit dávkový soubor (.bat), který mi spustí program napsaný v C (main.exe) se zadanými parametry.
Parametrem bude pouze číslo. Potřeboval bych, aby dávkový soubor proběhl jako klasický program.
Díky
tim spis nejak vubec nechapu proc sem pises...
spustis treba notepad, vytvoris soubor "neco.bat"
a do nej napises: muj_program.exe parametr1 parametr2 ........... parametrN
pak uz jen ulozit a mas to hotove
takovy triviality jde resit i z prikazovy radky: echo "muj_program.exe parametr1 parametr2" >neco.bat
uzasne...
tak jeste jeden soubor: input.txt a pak do batu: muj_program.exe <input.txt
ale jestli tam mas nesmysly co ti drzi program otevrenej (napriklad vychytavky typu: system("pause"); tak se s tim rovnou muzes rozloucit protoze to nikdy neskonci)
nebo to proste predelej aby to sezralo i parametry z prikazovky... jinak je ten program naprosto nepouzitelnej na jakykoliv rozumny scriptovani
Uvnitř dávkových souborů se k parametrům se kterými
je dávkový soubor spouštěn přistupuje prostřednictvím
%0..%9 přičemž parametr %0 obsahuje jméno dávkového
souboru a %1..%9 obsahují parametry z příkazové řádky
např máme v dávkovém souboru spust.bat:
program.exe %1
kdyz se zavola: spust.bat ahoj
tak to vykona: program.exe ahoj
V dávkových souborech se dají delat i slozitejsí
veci např podmínky, větvení a cykly.
Více o možnostech dávkových souborů najdete třeba tady:
http://www.spsemoh.cz/…os/batch.htm
http://fpf.slu.cz/…skripty.html
Věřím tomu, že spíš nevím.
Zkusím to jinak - Když zapnu program, zeptá se mě, abych zadal číslo. Číslo zadám, např. 8. Vygeneruje mi rozpis pro 8 členů a zapíše ho do souboru rozpis.txt.
Pokud je to nějak možné, tak by se .bat soubor měl jmenovat například - rozpis4.bat a po spuštění by automaticky projel program s číslem 4 a vygeneroval rozpis pro 4 členy.
Možná to takhle bude lepší, možná je to pořád ten samý problém a možná jsem to také mohl napsat na začátku.
Díky za odpovědi
no v civilizovanem svete se to dela asi nasledovne:
zkontrolujes pocet parametru z prikazoveho radku
pokud nejsou zadany (nebo neni zadan) tak se zepta nebo pouzije defaultni hodnotu...
tj spustis: program.exe 59 soubor.txt
-> vygeneruje do souboru soubor.txt neco s parametrem 59 (je jedno co uz s tim budes vlastne delat)
nebo spustis: program.exe 22
-> vygeneruje dejme tomu do souboru default.txt neco s parametrem 22
spustis: program.exe
zepta se te na parametry/parametr co chces pouzit....
(pokud mozno nepouzivat zadny kraviny jako cekani na stisk klavesy!!! pak se to NEDA pouzit ze scriptu)
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku