Matematické výrazy – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Matematické výrazy – Python – Fórum – Programujte.comMatematické výrazy – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hans330
Duch
17. 12. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych pomoc s touto úlohou. Nevím si rady jak naprogramovat program který bude schopen vygenerovat matematický výraz (obsahující: sčítání,odčítání,násobení,dělení,umocňování a tři úrovně závorek). A dále pak program co bude schopen vytýkat mat. výraz.

Předem moc děkuji za rady...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.50.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
18. 12. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

V první řadě by se hodilo složitější výraz po částech nějak hierarchicky uspořádat. Něco v tomto stylu:

class Vyraz:
    def __init__(self, hodnota1, operator = None, hodnota2 = None):
        self.h1 = hodnota1
        self.op = operator
        self.h2 = hodnota2
    def __str__(self):
        if self.op is None:
            return str(self.h1)
        return "(%s %s %s)" % (str(self.h1), str(self.op), str(self.h2))

print Vyraz(Vyraz(1), "+", Vyraz(Vyraz(2, "-", 3), "*", Vyraz(4, "/", 5)))

Pak už si s ním můžeš dělat, co chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý