3 tabulky vedla seba – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

3 tabulky vedla seba – PHP – Fórum – Programujte.com3 tabulky vedla seba – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Katka
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 12. 2011   #1
-
0
-

Mám php kód tak, že mi údaje z databázy vyťahuje do tabuľky. Potrebovala by som však, aby mi ich nedávalo pod sebou ale 3 vedľa seba a tak do ďalších riadkov po 3. Neviem však, ako to urobiť. Vedeli by ste mi poradiť. Tu je kód ako to mám urobené, keď mi to dáva pod sebou. Ďakujem veľmi pekne.

$members = mysql_query("SELECT * FROM clenovia ORDER BY priezvisko DESC");
echo "<br><br>";
while ($clenovia = mysql_fetch_array($members)){
echo "<table border=\"0\">
<tr>
  <td class=\"nadpis\">
<span>$clenovia[meno] $clenovia[priezvisko]</span>";
echo "</td>
</tr>
<tr>
  <td class=\"par\" colspan=\"2\">
<a rel="nofollow" href=\"clenovia/$clenovia[foto].php\"><img src=\"img/clenovia/$clenovia[foto].jpg\" border=0></a>";
echo "</td>
</tr>
<tr>
  <td class=\"par\">
<span>$clenovia[funkcia]</span>";
echo "</td>
</tr>
</table><br/>";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.149.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
24. 12. 2011   #2
-
0
-

#1 Katka
A ten PHP kód máš proto, žes ho odněkud zkopírovala, nebo proto, že sis ho tak sama napsala?

Tabulka má řádky a v nich jednotlivé buňky. Když za každou buňkou s údajem z databáze ukončíš řádek a začneš nový, logicky budou pod sebou, takže stačí ukončovat řádky až za těmi třemi buňkami s údaji z databáze.

Pokud nevíš o čem píšu, pak si to nastuduj, o příkazech které tvoří tabulku byly sepsány spousty materiálů, třeba zde:

http://www.jakpsatweb.cz/…tabulky.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Katka
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 12. 2011   #3
-
0
-

ten kod som si sama napisala. dakujem za radu, nenapadlo mi to tak urobit, pritom to je primitivne :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.149.–
Katka
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 12. 2011   #4
-
0
-

no inak ako tak teraz pozeram, si ma asi nepochopil :D lebo ja som chcela, aby sa tie udaje z databazy nacitavali vedla seba. ono to ma byt tak tabulka ako som ju dala, len napr. tabulka A a pod nou je tabulka B a pod nou tabulkaC s tymi vsetkymi udajmi, ktore som tam dala. ale ja nechcem, aby sa mi nacitavali pod seba, ale vedla seba ze tabulka A vedla nej tabulka B vedla tabulka C a tabulka D bude v druhom riadku.. chapes ma?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.149.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 12. 2011   #5
-
0
-

#4 Katka
To je spíš otázka do HTML nebo CSS.

Prasácké, ale jednoduché řešení je všechny tři tabulky obalit jednou velkou, s jedním řádkem a třema buňkama, v kterých budou ty tabulky.

Lepší řešení je float pomocí CSS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Katka
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 12. 2011   #6
-
0
-

#5 z_moravec
skusila som to tak urobiť, a mám síce usporiadanie tak ako som chcela, lenže mi v prvom riadku zobrazuje len stále ten 1. záznam z databázy, celý druhý riadok, vo všetkých 3 bunkách vedla seba je 2. záznam z databázy. a ja chcem, aby to proste išlo zaradom, 1. vedla neho 2. a vedla 3. zaznam z databazy :/ ked som dala tie tri tabulky obalit jednou. ja skôr potrebujem to nechat tak ako je ten jeden zaznam a aby sa tie tabulky zobrazovali, nie vsak vertikalne, ale horizontalne po 3 tabulky vedla seba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.149.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 12. 2011   #7
-
0
-

#6 Katka
Chceš teda něco takového?

$members = mysql_query("SELECT * FROM clenovia ORDER BY priezvisko DESC");
echo "<br><br>";
echo '<table border="0">';
while ($clenovia = mysql_fetch_array($members)){
echo "
<tr>
  <td class=\"nadpis\">
<span>$clenovia[meno] $clenovia[priezvisko]</span>";
echo "</td>

  <td class=\"par\" colspan=\"2\">
<a rel="nofollow" href=\"clenovia/$clenovia[foto].php\"><img src=\"img/clenovia/$clenovia[foto].jpg\" border=0></a>";
echo "</td>

  <td class=\"par\">
<span>$clenovia[funkcia]</span>";
echo "</td>
</tr>
<br/>";
}
echo '</table>';
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Katka
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 12. 2011   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.149.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 12. 2011   #9
-
0
-

#8 Katka
Tak potom toto, bude to asi potřeba doladit, ale princip by snad měl být zřejmý.


<?php
$members = mysql_query("SELECT * FROM clenovia ORDER BY priezvisko DESC");
echo "<br><br>";
echo '<table>';
$i=0;
while ($clenovia = mysql_fetch_array($members)){
echo ($i%3 == 0) ? '<tr><td>' : '<td>';
echo "<table border=\"0\">
<tr>
  <td class=\"nadpis\">
<span>$clenovia[meno] $clenovia[priezvisko]</span>";
echo "</td>
</tr>
<tr>
  <td class=\"par\" colspan=\"2\">
<a rel=\"nofollow\" href=\"clenovia/$clenovia[foto].php\"><img src=\"img/clenovia/$clenovia[foto].jpg\" border=0></a>";
echo "</td>
</tr>
<tr>
  <td class=\"par\">
<span>$clenovia[funkcia]</span>";
echo "</td>
</tr>
</table><br/>";
echo ($i%3 == 2) ? '</td></tr>' : '</td>';
++$i;
}
echo '</table>';
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Katka
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 12. 2011   #10
-
0
-

#9 z_moravec
diki, už som si to aj doladila, konečne to mám tak, ako som chcela :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.149.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Div vedla seba — založil zelenac1

Tabulky — založil matouch

Tabulky — založil lolik

Formátování tabulky — založil Cypves

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý