IdPOP3 v Delphi 7 - help – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

IdPOP3 v Delphi 7 - help – Delphi – Fórum – Programujte.comIdPOP3 v Delphi 7 - help – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

evTOM0
Duch
1. 12. 2006   #1
-
0
-

Pros?m v?s o pomoc. Potrebujem naprogramova? v Delphi 7 pr?jem po?ty cez IdPOP3. No neviem si s t?m rady. Potrebujem zisti? po?et spr?v na mail.konte a na??ta? mail.spr?vu asi najlep?ie do IdMessage. A nikde o tom neviem n?jis?. ?akujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
5. 12. 2006   #2
-
0
-

?au. Kdysi jsem d?lal n?co podbn?ho:
Na formul?? si ho? jeden listbox, jedno memo, jedno tla??tko a 3 edity (ty pojmenuj pop3server, user_name a password) a pak komponenty idPOP3, idMessage a idAntiFreeze (ta je proto, aby p?i stahov?n? dat ze serveru aplikace nezamrzala) a tady je celej k?d:



unit Unit1;

interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls, IdBaseComponent, IdComponent, IdTCPConnection,
IdTCPClient, IdMessageClient, IdPOP3, IdMessage, IdAntiFreezeBase,
IdAntiFreeze;

type
TForm1 = class(TForm)
IdPOP31: TIdPOP3;
Button1: TButton;
pop3server: TEdit;
user_name: TEdit;
password: TEdit;
Label1: TLabel;
Label2: TLabel;
Label3: TLabel;
ListBox1: TListBox;
IdMessage1: TIdMessage;
IdAntiFreeze1: TIdAntiFreeze;
Memo1: TMemo;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
procedure FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
procedure ListBox1DblClick(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var celkemzprav,i: integer;
begin
ListBox1.Clear;
idPOP31.Host:=pop3server.Text;
idPOP31.Username:=user_name.Text;
idPOP31.Password:=password.Text;
IdPOP31.Connect(); //p?ipojit se k POP3 serveru
if not idPOP31.Connected then exit;
celkemzprav:=idPOP31.CheckMessages; //vr?t? po?et zpr?v na serveru
for i:=1 to 10 do begin //postupn? po na?te hlavi?ky v?ech zpr?v
if not idPOP31.RetrieveHeader(i,IdMessage1) then break;
ListBox1.Items.Add(idmessage1.From.Text+' | '+idmessage1.Subject);
//a vyp??e odes?latele a p?edm?t do Listoboxu
Application.ProcessMessages;
idMessage1.Clear;
end;

idPOP31.Disconnect;
end;

procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
if idPOP31.Connected then idPOP31.Disconnect;
end;

procedure TForm1.ListBox1DblClick(Sender: TObject);
//p?i dvojkliku na n?jakou zpr?vu v Listboxu
begin
Memo1.Clear;
if not idPOP31.Connected then idPOP31.Connect();
idPOP31.RetrieveRaw(ListBox1.ItemIndex+1,Memo1.Lines); //st?hneme p??slu?nou zpr?vu
idPOP31.Disconnect;
end;

end.

M?lo by to fungovat. Do t?ch t?? pol? mus?? vyplnit pop3 server, u?ivatelsk? jm?no a heslo. Kliknut?m na tla??tko se kontrola spust?. Je?t? si tam m??e? dod?lat r?zn? pt?kovinky jako je mo?nost p?eru?en? stahov?n? apod....zpr?vy se stahujou od nejstar??ch (teda aspo? na Seznamu), ale i to si m??e? upravit.
Kdyby n?co nefungovalo tak mi napi? na ICQ 249-163-429.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
ProgDan0
Stálý člen
7. 12. 2006   #3
-
0
-

Tak mě napadá že bych tohle mohl použít v kurzu :) Místo textového editoru udělat emailového klienta....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Jackxl
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 2. 2007   #4
-
0
-

ProgDan:Zkus si na email poslat email z telefonu...to se budeš divit,že ti to najednou nejde.A pokud máš Vodafone a jde ti to,ozvi se na jackxl@seznam.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #5
-
0
-

To Jackxl: Řekl bych, že záleží dost na typu mobilu...navíc nevím jak vypadá hlavička normálního e-mailu natož emailu z mobilu :) tohle je navíc jen ukázka toho, jak by to mohlo být - pokud se má jednat o profesionálnější program tak je samozřjemě nutné si to upravit

Mimochodem - jestli nemáš co dělat tak to můžeš zkusit upravit aby to fungovalo ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
kitzicka
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 2. 2007   #6
-
0
-

Nevim kde sehnat ty Id... komponenty , mám delphi 7 personal .

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
3. 6. 2007   #7
-
0
-

Nevím jak v komponentě idtcpclient odeslat text a v idtcpserver ho přijat prosím pomozte.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

C++ vs.Delphi — založil Dávid Ivan

Delphi 6 — založil mimi

Delphi 5 — založil seberm

Fórum na Delphi.cz — založil kartago

Začiatočnik v delphi... — založil kelt3

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý