Ukladaní slov – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukladaní slov – Java – Fórum – Programujte.comUkladaní slov – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Benjamin0
Duch
25. 12. 2011   #1
-
0
-

Potreboval bych poradit.Sem uplnej zacatecnik mam za ukol vytvorit sibenici.Vsechno uz mam az na jedno.Posledni ukol je editace slova ktere si vymysli uzivatel.Takze potrebuju udelat tridu ktera zjisti zadane slovo a ulozi ho do prislusne databaze aniz by neco vymazal v databzi.Po ulozeni tohoto slova se muze objevit ve hre jak na to ? poradte nekdo prosim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.226.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
26. 12. 2011   #2
-
0
-

Předpokládám, že ta databáze je textový soubor. Takže to můžeš udělat nějak takhle

// vypsani obsahu souboru
String radek;
BufferedReader br = new BufferedReader(new FileReader("soubor.txt"));
while ((radek = br.readLine()) != null) {
	System.out.println("radek: " + radek);
}
br.close();

// pridani slova na konec souboru 
BufferedWriter bw = new BufferedWriter(new FileWriter("soubor.txt", true));
bw.write("slovo\n");
bw.close();
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Benjamin0
Duch
26. 12. 2011   #3
-
0
-

#2 zlz
Kdyz tam davam primo nazev textoveho souboru tak to porad pise chybu ze ho musim deklarovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.226.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
27. 12. 2011   #4
-
0
-

Deklarovat? Jak přesně zní ta chyba?

Pro čtení ten soubor samozřejmě nejdřív musí existovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Benjamin
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
27. 12. 2011   #5
-
0
-

#4 zlz
Takze pise to presne unreported exception java.io.FileNotFound; must be caught or declared to be thrown....

Ale daval sem tam do toho tu databazi i odkaz sem zkousel a nic.Ja potrebuju vyresit problem ten ze vlastne databazi mam kdyz do ni vlezu a pridam nejaky novy slovo tak s tim umi pracovat, ale ja bych potreboval ho rovnou nacist a ulozit ze vstupu programu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.226.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
28. 12. 2011   #6
-
0
-

Takže když ten soubor neexistuje, tak ti to háže vyjímku FileNotFound, tedy "soubor nenalezen". Odchytit vyjímku snad umíš (try/catch). Nechápu v čem je problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Benjamin0
Duch
28. 12. 2011   #7
-
0
-

#6 zlz
Dobry uz sem to vychytal diky moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.226.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Ukládání slov do pole — založil Lill

Ukládání slov s diakritikou do mysql — založil Ondřej Ryška

Generovani slov — založil jesterka296

Pocitanie slov — založil myth

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý