Posúvanie obrázkov – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Posúvanie obrázkov – CSS – Fórum – Programujte.comPosúvanie obrázkov – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
26. 12. 2011   #1
-
0
-

Chcel by som si spraviť web, na ktorom by mal byť malí rámček a v tom rámčeku obrázky a po bokoch šípky (jedna na ľavej a druhá na pravej strane rámčeka). S nimi by som chcel posúvať obrázky o jeden obrázok do nejakého smeru. Mám napr. v rámčeku 5 zobrazených obrázokv, ale celkovo ich je napr. 15 a keď stlačím napr. šípku do prava, tak nech mi ich posunie o jeden obrázok doprava. Prosím vás, kto vie nech poradí. Alebo nejaký zdroj nech dá, kde by som sa to naučil. Ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Reklama
Reklama
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
26. 12. 2011   #2
-
0
-

K mojej otázke by som chcel ešte niečo pridať, potom by som to už asi aj sám vedel:

Mám takýto style:

#arrow a:active {
background-position: top -150px;
}

Ak kliknem na odkaz, ktorý má pozadie obrázku, tak sa posunie. Ale ja ak kliknem na šípku, potrebujem aby sa iné obrázky posunuli. Pre príklad:

#arrow a:active --> (POSUŇ TENTO OBRÁZOK)

Slovne: Ak kliknem na obrázok šípky, posuň obrázok webu.

Teraz to mám takto: Ak kliknem na obrázok šípky, tak sa mi posunie tá šípka.

Ja to potrebujem nejak prepojiť, ak je jedna podmienka splnená, tak nech sa to neprejavý na nej, ale na druhej. Prosím poradte.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1379 příspěvků
27. 12. 2011   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.144.–
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
9. 1. 2012   #4
-
0
-

Mám zatiaľ spravený taký jednoduchý slider. Je ale po celej dĺžke prehliadača. A keď kliknem naň, tak sa obrázok o určitú dĺžku posunie. Len ja by som potreboval, aby bol vidieť len jeden (stredný) obrázok. Aby tie po okrajoch neboli vidieť. Teraz mám dlhý pás obrázkov, ktoré po kliknutí posuniem. A ja chcem spraviť taký slider, že tam bude vidieť len jeden obrázok, nie celý ten pás. Prosím vás, ako by som mohol všetko naokolo odrezať? Alebo ak niekoho napadá niečo lepšie, prosím, poradte. Mňa napadlo. napr. zväčšovať a zmenšovať z-index, ale to mi príde potom trochu chaotické.

PS.: nemyslím tým odrezaním to, že sa budem môcť pomocou posúvnika posúvať pro prehliadači, mne je teraz vidieť napr. 3 obrázky a ja chcem v nich videť len jeden. To ostatné, akokeby tam nebolo. Ten obrázok má rozmery okolo 1000 x 400px.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
zandera
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 1. 2012   #5
-
0
-

#4 Peter
to co shante se jmenuje lightbox, tech je haldy, najdete si ten ktery vam vyhovuje.
vetsinou je to js(lightbox) a xml(co ukazuju a jaky to ma popisek) ktery je navazan na css v ramci stranky nebo je jim vyplneny frame. existuji i vychytane flash verze lightboxu, ale to je asi zatim zbytecne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.80.205.–
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
11. 1. 2012   #6
-
0
-

Ďakujem za radu, vyskúšam to tak spraviť. Keď použijem ten lightbox, tak budem vidieť len tú časť, ktorá je v tom boxe hej?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
11. 1. 2012   #7
-
0
-

Pozrel som na moju starú správu a myslím si, že som to aj trochu divne popísal a niektorý nemuseli pochopiť, aký mám problém. Tak pre istotu to tu lepšie popíšem:

Chcem spraviť niečo takéto:

http://imageshack.us/photo/my-images/683/slideri.jpg/

Vlastne, to som spravil ja, ale jQuery plugin je stiahnutý a ja si to chcem spraivť od nuly. Tam som stihol zachitiť práve posunutie dvoch obrázkov(toho červeného a žltého).

V mojom kóde, čo si skúšam spraviť od nuly mám tri obrázky, ktoré sú umiestnené vedľa seba pozdĺž celého monitoru(šírky prehliadaču). A keď na ne kliknem, tak sa o jeden obrázok posunie doprava. Len problém je v tom, že ja to mám na celú šírku, takže mám hneď zobrazené tri obrázky, len ja potrebujem len ten stredný, ako na tom obrázku vyššie. Rozmýšlal som, že by som to spravil pomocou hidden, len by som to skryl, ale neviem či je to dobrý spôsob.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
10. 3. 2015   #8
-
0
-

#1 Peter
cau peter nastav si v CSSku borger :D ked chceš napíš mi na mail andrej.sitko146@gmail.com a ja ti pošlem ako to máš urobit

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.108.121.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Posúvanie obsahu — založil Content

Upload obrázkov — založil Jakub

Nahlad obrázkov — založil Tomáš Lacko

Prepinanie obrazkov — založil wrany

Stiahnutie obrázkov — založil Freeline

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý