Seznam souborů v adr =>zobrazení pdf+xml – XML / XSL(T) – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Seznam souborů v adr =>zobrazení pdf+xml – XML / XSL(T) – Fórum – Programujte.comSeznam souborů v adr =>zobrazení pdf+xml – XML / XSL(T) – Fórum – Programujte.com

 

laadin0
Duch
27. 12. 2011   #1
-
0
-

Zdravím a prosím o radu:

potřebuji vytvořit skript, který mi dokáže v prvním kroku načíst obsah adresáře (ve kterém budou pouze pdf a k nim příslušné indexy-tj.xml), zobrazí mi je jako odkazy a po kliku na odkaz mi otevře stránku s náhledem pdf (metoda iframe) a vedle data z xml.

Chtěl bych to provozovat bez databáze, především proto že adresář bude jeden a obsah se bude měnit minimálně jednou denně

Díky za rady a nápady

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.3.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
27. 12. 2011   #2
-
0
-

Řekněme, že v adresáři bude takovýto XML soubor:

<?xml version="1.0"?>
<?xml-stylesheet href='sablona.xsl' type='text/xsl'?>
<files>
   <file name='a0.pdf' description='popis 0'>
   </file>   
   <file name='a1.pdf' description='popis 1'>
   </file>
   <file name='a2.pdf' description='popis 2'>
   </file>   
   <file name='a3.pdf' description='popis 3'>
   </file>
</files>

u něj budeš mít nějakou takovou šablonu:

<?xml version="1.0"?> 
<xsl:stylesheet xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform" 
    version="1.0">

<xsl:output method='html' indent='yes' />

<xsl:template match="files">
<html>
<head>
<title>Seznam souboru</title>
</head>
<body>
	<xsl:apply-templates />
</body>
</html>
</xsl:template>

<xsl:template match="file">
	Soubor: <xsl:value-of select="@name" />	(<xsl:value-of select="@description" />)
	<br />    
	<div id="pdf">
		<xsl:element name="object">
			<xsl:attribute name="width">400</xsl:attribute>
			<xsl:attribute name="height">500</xsl:attribute>
			<xsl:attribute name="type">application/pdf</xsl:attribute>
			<xsl:attribute name="data"><xsl:value-of select="@name" /></xsl:attribute>
		</xsl:element>		
	</div>
	<br />
</xsl:template>

</xsl:stylesheet>

No a pak v prohlížeči zobrazíš onen XML soubor a dostaneš seznam PDF. Není to sice to, co si chtěl, ale je tam všechno ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
laadin0
Duch
29. 12. 2011   #3
-
0
-

#2 liborb
Díky za nasměrování, tohle mi určitě pomůže, aspoň se můžu dál učit. Ale pro upřešnění sem dávám náhled adresáře, který potřebuju řešit. Jde o to že každý pdf má svůj xml a já potřebuji vlastně jednu stránku se seznamem souborů a odkaz mi otevře stránku se zobrezením pdf (metodou "iframe!) a vedle s vypisem xml. Tohle mám ale nevím si rady se skriptem který mi vypíše seznam seznam pdf tak aby otevíral správný index ke správnému souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.3.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 12. 2011   #4
-
0
-

Pokud by ti stačilo vygenerovat XML soubor se seznamem PDF + XML souborů (vždy při změně obsahu adresáře "ručně"), tak je to triviální problém. Pokud by to měl dělat prohlížeč resp. ten skript, tak to směřuješ k PHP, .NET apod.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
laadin0
Duch
30. 12. 2011   #5
-
0
-

#4 liborb
Ano, toho jsem se obával, PHP či .NET prostě neovládám, něco málo o tom vím, ale praktickou zkušenost nulovou...

Takže co teď, mám tento dotaz směřovat do jiné rubriky?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.3.–
laadin0
Duch
30. 12. 2011   #6
-
0
-

#5 laadin
Ale vygenerování XML seznamu souborů v adresáři je pro mě taky zajímavé a také se potýkám s tím, jak to jednoduše udělat. Takový xml soubor také využiji. Ono se jedná o to, že já potřebuji třídit věci co si naskenuji, někdy k nim přidávám nějaké třídící údaje, které mi skener, resp. software zapíše do xml souboru. A některých dokumentů mi zas stačí jen název souboru a tady uživím právě seznam souborů.

Možná mám hloupé dotazy, ale prostě se ještě furt učím ve volných chvílích

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.3.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
30. 12. 2011   #7
-
0
-

Pokud to chceš všechno řešit na úrovni prohlížeče, tak ano (jiné fórum). Možná ještě zkusit zabrousit do HTA s tím, že musíš používat IE (viz třeba HTA Script To Browse For A Folder And List The Files In The Active Window)

Vygenerovat XML by mělo jít i z .bat soubor neb je to stále jen textový soubor a následně s ním spustit prohlížeč.

No a jinak je to (takový generátor XML souboru dle obsahu adresáře) aplikace na pár řádek v jakémkoliv jazyce, třeba tady je výpis obsahu adresáře. Umístit to do souboru s nějakou hlavičkou a omáčkou okolo je jen o případném googlení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Zobrazení PDF souboru v Panelu — založil sakal91

PDF v XML — založil Brano

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý