Jde DirectX v devc++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jde DirectX v devc++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comJde DirectX v devc++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Adam
~ Anonymní uživatel
157 příspěvků
29. 12. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,

Sice jsem chtěl začít programovat OpenGL ale kámoši vysokoškoláci mi doporučili DirectX. Čtu návody na těchto stránkách: http://programovani.net-mag.cz/?action=art&num=69  a po dlouhém proklikávání se odkazy mi to nabídlo, že když chci programovat DirectX tak mám mít Visual C++, což má za následek stažení Visual Studia (třeba 2010). Jenže VS je placený a proto se chci zeptat jestli jde programovat DirectX i v obyčejném Dev C++, a jestli jo, tak kde můžu sehnat knihovny?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.59.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 12. 2011   #2
-
0
-

Klidně si mohl zůstat u OpenGL. A dále Dev-C++ je v podstatě mrtev a VS lze stáhnout zadarmo (Express verze).

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
volftomas0
Newbie
30. 12. 2011   #3
-
0
-

Zvaz misto OpenGL se podivat na Qt.... Ma i tridu pro manipulaci s OpenGL + ma vlastni vyvojove prostredi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.55.–
Mike
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
30. 12. 2011   #4
-
0
-

Pokud ti mohu poradit, koukal jsem na ti tutorialy a nevypadají moc kvalitně, zkus si vygoogli něco lepšího, nebo se uč přímo z DirectX SDK, kde jsou tutoriály a příklady přímo od MS. Jinak liborb má samozřejmě pravdu, existuje normálně neplacená verze VS, tedy Express jak již psal.

volftomas: No QT je moc pěkná věc, sám s tim dělám, ale je to trochu něco jiného, resp. je to trochu NA něco jiného.

Jinak nepočítej s tím, že se DX naučíš za týden, je to komplexní, velký balík, složitá matematika, prostě neni to hračka a né každý na to má nervy a výdrž.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
volftomas0
Newbie
30. 12. 2011   #5
-
0
-

#4 Mike
tak jasne, Qt neni JENOM grafika, ale umi ji dobre, a rikal jsem si, ze kdyz se ocividne teprve uci, tak by tip na tohle mozna ocenil... ono toho totiz neni moc, co by v Qt neslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.55.–
Adam
~ Anonymní uživatel
157 příspěvků
31. 12. 2011   #6
-
0
-

#5 volftomas
Díky všem za radu. Ale raději bych zůstal u DX, i když vím, že se jenom pouhé základy budu učit půl roku. Taky mi to pomůže ve škole, hlavně jak jste říkali v matematice. 3D a 2D grafiku totiž budeme brát na 110 % a  DX taky. Takže ještě jednou díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.59.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 117 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý