Převod textu do pole a setřídění – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Převod textu do pole a setřídění – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřevod textu do pole a setřídění – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

soldier
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 1. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, jsem úplný začátečník a potřeboval bych poradit. Jak zapsat kod když zadání zní tak, že uživatel mi do konzole napíše větu já mám dát ty slova do polí a poté sestřídit podle abecedy(bez ohledu na diakritiku). Předem moc děkuji za odpověd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.117.–
yaqwsx+9
Posthunter
1. 1. 2012   #2
-
0
-

Zapiš ho přesně tak, jak jsi ho popsal. Prvně načti větu, rozděl ji na slova a pole seřaď podle abecedy. Neočekávej, že tu za tebe někdo napíše tento úkol - pvně projev snahu, ukaž, co jsi doposud vyplodil. Tady ti poradíme pouze s konkrétními problémy.

Dále ještě napiš jestli se má jednat o C nebo C++. V C++ s STL je to úloha na pár řádků, v C bude o něco málo dělší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.112.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
soldier
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
2. 1. 2012   #3
-
0
-

   

using System;

namespace VstupAVystup.Priklad3
{
    class VstupniBodProgramu
    {
        public static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("Napiš větu: ");
            string vstup = Console.ReadLine();
            string[] slova = vstup.Split(' ');
            foreach (string slovo in slova)
            {
                Console.WriteLine(slovo);
            }
            Console.ReadLine();



        }
    }
}

Propracoval jsem se tedy k tomuto. Ted bádám nad tím jak do toho zařadit to řazení. Mám vytvořit nějakou metodu u toho Console.WriteLine(slovo)? Řazení sem totiž až tak moc nepochopil :) .

Jinak myslím, že se má jednat o C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.117.–
ondra.holub+1
Stálý člen
2. 1. 2012   #4
-
0
-

#3 soldier
Já si zase myslím, že ta ukázka, k čemu ses dopracoval je Java nebo něco takového.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
soldier
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 1. 2012   #5
-
0
-

Vpohodě, takhle to prý být může chtěl bych se, ale prosím zeptat jak mám těd ty slova setřídit, vím, že to mám dělat nějak v tom slovo, ale opravdu netuším jak. Za každou pomoc bych byl hrozně vděčen

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.76.–
soldier
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 1. 2012   #6
-
0
-

Mám to dát do nějakého cyklu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.76.–
yaqwsx+9
Posthunter
3. 1. 2012   #7
-
0
-

Nejsem si jist, který jazyk používáš, ale vypadá to na Javu/C# - najdi si na internetu, jak se jmenuje funkce pro setřídění pole (netřeba znovu objevovat kolo).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.82.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
soldier
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 1. 2012   #8
-
0
-

yaqwsx díky moc za odpověd, funkce na setřídění co jsme dělali, byli bubble sort a simple sort. Jinak nevím jestli to nějak pomůže, ale děláme to ve Virtual studiu a jako C# konzoly...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.117.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 1. 2012   #9
-
0
-

Array.sort(slova);

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
soldier
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
9. 1. 2012   #10
-
0
-

Děkuji mnohokrát, ještě bych měl prosím vás poslední prosbu. Lámu si tady s tím hlavu opravdu dlouho a opravdu nevím. Jestli-že mám takový to kod a mám v něm spočítat počet slov a počet písmen. Tak ten počet slov vypocitam přes Length a ten pocet pismen? Opravdu nemám  páru jak, protože když tam zkouším dát ten Lenght tak mi z toho dycky vyjde bud ni, a nebo počet slov.

using System;

namespace VstupAVystup.Priklad3
{
    class VstupniBodProgramu
    {
        public static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("Napiš větu: ");
            string vstup = Console.ReadLine();
            string[] slova = vstup.Split(' ');
            Array.Sort(slova);
            Console.WriteLine("??? Seřazená slova podle abecedy ???");
            foreach (string slovo in slova)
            {
                Console.WriteLine(slovo);
 
            }

            int pocetSlov = slova.Length;
            Console.WriteLine("Počet slov v této větě je " + pocetSlov);
            
            Console.ReadLine();

        }

        }
    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.117.–
soldier
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
9. 1. 2012   #11
-
0
-

   

Console.Write(vstup.Length - pocetSlov + 1);

Tak sem na to asi přišel :D. Nicméně chtěl bych vám všem co jste my radili opravdu ze srdce poděkovat. Opravdu ste mi pomohli!! ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Převod textu na číslo — založil TrixCZE

Převod textu do url encode — založil Jarda22

Rozkouskování textu do pole — založil dragon124

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý