Pygame.error: Couldn't open hrdina.png – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pygame.error: Couldn't open hrdina.png – Python – Fórum – Programujte.comPygame.error: Couldn't open hrdina.png – Python – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 1. 2012   #1
-
0
-

Dobrý deň,

Problém je v tom že, nemôže otvoriť súbor s príponou .png

Toto je zdrojak:

import pygame, sys
from pygame.locals import *
pygame.init()

class ObjektHry:
   def __init__(self, obrazek, vyska, rychlost):
       self.rychlost = rychlost
       self.obrazek = obrazek
       self.pozice = obrazek.get_rect().move(0, vyska)
   def posun(self):
       self.pozice = self.pozice.move(self.rychlost, 0)
       if self.pozice.right > 640:
           self.pozice.left = 0

obrazovka = pygame.display.set_mode((640, 480))
hrdina = pygame.image.load('hrdina.jpg').convert()
pozadi = pygame.image.load('pozadi.jpg').convert()
obrazovka.blit(pozadi, (0, 0))
objekty = []

for x in range(1):                  
    o = ObjektHry(hrdina, x*40, x)
    objekty.append(o)

while 1:
   for udalost in pygame.event.get():
      if udalost.type in (QUIT, KEYDOWN):
           sys.exit()
   for o in objekty:
       obrazovka.blit(pozadi, o.pozice, o.pozice)
   for o in objekty:
       o.posun()
       obrazovka.blit(o.obrazek, o.pozice)
   pygame.display.update()
   pygame.time.delay(100)

Neviem prečo to nefunguje.

Zobrazí sa okno a potom nič. Zamrzne, nič sa neobjavý.

Budem rád za každý príspovok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
3. 1. 2012   #2
-
0
-

Jen pro jistotu, máš obrázek ve stejné složce, jako se spouští skript? Jinak řečeno - je cesta k obrázku zaručeně správná?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.16.–
Řešení
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 1. 2012   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#2 yetty
áno, je v tom istom priečinku. 

Tie súbory som nakreslil v skicári a vytvoril s príponou ".png".

             ....

ALE keby som sa naučil aj po sebe čítať čo píšem, tak by som nemal blbé chyby. 

V 2.riadku som napísal toto:" Problém je v tom, že nemôže otvoriť súbor s príponou .png" .

A v zdrojáku som chcel načítať súbor s príponou " .jpg ".

Tak potom je jasné, že mi to nechce načítať. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
3. 1. 2012   #4
-
0
-

Stává se...  

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.16.–
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 1. 2012   #5
-
0
-

#4 yetty
uhmm, poznáš nejaké grafické editory, ktoré su free a majú niečo spoločné s pythonom??

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
3. 1. 2012   #6
-
0
-

#5 Peter
Co přesně myslíš tím mají něco společné? Třeba v Gimpu jdou psát pomocí Pythonu skripty (i obráceně v Pythonu pracovat s obrázky pomocí Gimpu). Nebo myslíš přímo psané v Pythonu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.16.–
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 1. 2012   #7
-
0
-

#6 yetty
Neviem.Až tak sa nevyznám, len chcem vytvárať obrázky.A tie skripty?? 

A priamo písať nechcem. Alebo mi to vysvetli ako to je s tými skriptami.Aké sú výhody, ked to píšeš v Pythone??

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
3. 1. 2012   #8
-
0
-

#7 Peter
Napsání skriptu ti dává možnost usnadni si opakovanou práci. Takže třeba v jednodušším případě automatické vytváření rámečků. Ve vyšším levelu s brutální matematikou pak třeba doostřování. 

Na Rootu vycházel o psaní skriptů do GIMPu seriál, ale je to pro jazyk Scheme (druhý z jazyků ve kterém lze skripty v Gimpu psát):

http://www.root.cz/…p-ve-scheme/

O psaní přímo pythonovských skriptů je třeba tady:

http://www.gimp.org/…n/index.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.16.–
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 1. 2012   #9
-
0
-

#8 yetty
Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Couldn't find JDK... — založil Tigr94

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

Pygame zmáčknutí — založil VitPet

Python a Pygame — založil quest

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý