Dynamické vytvoření PictureBoxu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dynamické vytvoření PictureBoxu – .NET – Fórum – Programujte.comDynamické vytvoření PictureBoxu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mutagen0
Super člen
3. 1. 2012   #1
-
0
-

Zdravim.

Mam kod co by me mel vytvorit pictureBox ve formu a mel by ho vytvorit s Image jenze problem je v tom ze kod normalne se spusti dokonci se ale pictureBox se nevytvori

private PictureBox PicBox;

private void MakePicture(string img, int x, int y)
{
	this.PicBox = new PictureBox();
        this.PicBox.Name = "A";
        this.PicBox.Size = new Size(28, 28);
        this.PicBox.Image = Image.FromFile(img);
        this.PicBox.Location = new Point(x, y);
        this.Controls.Add(this.PicBox);
        UO.Print("Make Picture");
}

Zde je obr ze se tam nic nevytvori (Ta bila lajna BuffBar)

Díky moc za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Reklama
Reklama
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
4. 1. 2012   #2
-
0
-

Nechybí tam náhodou tohle?

this.PicBox.Visible = true;
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Mutagen0
Super člen
4. 1. 2012   #3
-
0
-

#2 LukoSS
Postreh dobrej ale porad to samy ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Like0
Newbie
5. 1. 2012   #4
-
0
-

 nejsem si jistej ale nemá být koncovka za souborem ?

this.PicBox.Image = Image.FromFile(img.bmp);
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Like
Thew0
Newbie
5. 1. 2012   #5
-
0
-

Skús toto:

this.PicBox.BringToFront();

(pridaj to na koniec funkcie za "this.Controls.Add(this.PicBox);")

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
Get off the cross, we need the wood
Mutagen0
Super člen
6. 1. 2012   #6
-
0
-

#5 Thew
Bohuzel ani to mi to nevytvori ... :( neukaze

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
6. 1. 2012   #7
-
0
-

Ten kód je v pořádku, sám jsem ho teď testoval, takže chyba musí být někde jinde. Chce to zkontrolovat, jaké hodnoty jsou v těch argumentech metody, jestli třeba ta pozice není mimo form a podobně.. Když tak sem hoď i kód, který tu metodu volá, protože jinak se dá jen tipovat, co je špatně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Mutagen0
Super člen
9. 1. 2012   #8
-
0
-

#7 LukoSS
jde prave o to ze ono se to zpousti pri eventu kterej mam napsanej ve hre neboli pri kazdy zmene na postave se provede script ... To mam prave dobre nevim co to dela ze se to proste nezobrazi ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Marvin0
Newbie
9. 1. 2012   #9
-
0
-

Delat hru pres pictureboxi je pekne svinstvo jadsi se misto toho nauc jak normalne kreslit na form.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.13.–
Mutagen0
Super člen
9. 1. 2012   #10
-
0
-

#9 Marvin
ja nepisu hru ja to pisu pro hru ... Neco jako vychytavku ze kdyz treba budu schovanej tak se ukaze ukona ze sem schovanej apod ... Myslis si ze bych napsal tu hru co je nahore na obrazku ? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Marvin0
Newbie
9. 1. 2012   #11
-
0
-

Ale i tak nebylo by lepsi to tam dat rovnou na form nez se piplat s pictureboxem

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.13.–
Mutagen0
Super člen
9. 1. 2012   #12
-
0
-

#11 Marvin
Tak ono je jedno jestli to delam pres PB nebo pres Bitmapu ... prootze mi nefungovalo ani jedno ... :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Marvin0
Newbie
9. 1. 2012   #13
-
0
-

A neprekrejes to potom necim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.13.–
Thew0
Newbie
9. 1. 2012   #14
-
0
-

Skontroluj:

  1. či sa ten kód vôbec zavolá
  2. či je cesta k obrázku správna
  3. či nenastavuješ pozíciu obrázku mimo plochu formulára
  4. či kód zbehne až k tomuto riadku: UO.Print("Make Picture");

 Tento kód:

this.PicBox.BringToFront();

by si ale v každom prípade mal mať pred riadkom UO.Print("Make Picture"); pretože pokiaľ by si mal na tom mieste napr. Panel, obrázok by sa vytvoril ale pod tým panelom, čiže by si ho ani nevidel.

Ako často voláš tú funkciu MakePicture ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
Get off the cross, we need the wood
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
9. 1. 2012   #15
-
0
-

Cesta k obrázku by měla být v pořádku, protože kdyby nebyla, tak to vyhodí vyjímku. Co je vlastně na tom screenu ten bílý obdélník s tím "BuffBar"? Není to nějaký TextBox nebo něco?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Thew0
Newbie
9. 1. 2012   #16
-
0
-

#15 LukoSS
Pokiaľ tú chybu niekde zachytáva a náhodou to prehliadne alebo ak má handler na unhandled exception...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
Get off the cross, we need the wood
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
9. 1. 2012   #17
-
0
-

#16 Thew
Teoreticky ano, ale pokud by to vyhodilo vyjímku, tak by to nemělo dojít k tomu kódu, co vypisuje to "Make Picture" a z toho screenu se zdá, že se ta metoda zavolá a bez problémů dojde až na poslední řádek..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Thew0
Newbie
9. 1. 2012   #18
-
0
-

#17 LukoSS
To je pravda len mne na tom nesedí to, že to "Make picture" je vidno viackrát a navyše na pravej strane ich je viac ako v tom ľavom obrázku (možno je to len orezané na fixný počet riadkov) takže pokiaľ mu tie volania MakePicture dokončili predtým úspešne a obrázky videl (ak tie predtým vytvorilo) tak by to mohlo zlyhať práve na súbore. Nenapísal však či mu tie predchádzajúce MakePicture aj nejaké obrázky vytvorilo alebo mu tá funkcia "nefunguje" vôbec. (Funkcia funguje, tiež som to odskúšal a ide to bez problémov)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
Get off the cross, we need the wood
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
9. 1. 2012   #19
-
0
-

Proč si myslíte, že ten klient Ultimy je jeho form a ten picbox by měl být vidět?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
9. 1. 2012   #20
-
0
-

#19 zlz
To je dobrá připomínka  Z toho prvního postu mi to tak ale vyznívá. Stejně je to jen věštění z koule, ten kód v prvním postu je v pořádku, takže není možné poradit víc, než co napsal Thew.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Podobná vlákna

Kolečko v pictureboxu C# — založil simi

C# / directX v pictureboxu — založil Anonymní uživatel

Změna obrázku v pictureboxu. — založil Kopecký Petr

Umístění pictureboxu na střed obrazovky — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý