MySQL a indexy – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MySQL a indexy – MySQL – Fórum – Programujte.comMySQL a indexy – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fnenks+1
Stálý člen
4. 1. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, mam maly problem k pochopeni syntaxe u pridavani tzv INDEXu. Jeden ze zpusobu, pridat index do tabulky je:
CREATE INDEX nazev_indexu ON tabulka (nazev_sloupce);

Pak je tu druhy zpusob:
ALTER TABLE tabulka ADD INDEX (nazev_sloupce);

-tady je problem, nikde se tam nedava nazev indexu, takze opravdu nevim jak mam s indexem pracovat kdyz nema jmeno..
-diky toho ze nema jmeno nejde ani smazat:

DROP INDEX nazev_indexu ON tabulka;

To same plati kdyz vytvarime tabulku a nastavime unique(name) tak pak unique nejde smazat, pac tam nikde neni jmeno..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 1. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 fnenks
a proč tam nedáš ten název toho indexu? syntaxe je:

ALTER TABLE "table_name"
ADD INDEX " INDEX_NAME " (COLUMN_NAME)
a
ALTER TABLE "table_name"
DROP INDEX " INDEX_NAME "
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
fnenks+1
Stálý člen
5. 1. 2012   #3
-
0
-

aha a co kdyz uz nekdo vytvorel index bez jmena, jak ho mam pak smazat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
6. 1. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 fnenks
Podívej se na strukturu tabulky v PMA, tam uvidíš všechny indexy a můžeš je mazat.

Jinak, pokud vytvoříš index bez zadání názvu, tak se imho použije název sloupce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Vymena 2 prvku pole i s indexy — založil sh00ter

Mysql.h — založil Zelenáč

C a mysql — založil manor

QT a MySQL — založil fnenks

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý