Fotbalová tabulka ve VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Fotbalová tabulka ve VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.comFotbalová tabulka ve VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ricci
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
9. 1. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

Jsem ve VB teprve začátečníkem, ale potřebuju poradit jak udělat tabulku fotbalové ligy. 16 týmů, po zadání výsledku bych potřeboval, aby se tabulka přepočítala a týmy se posunuly na svá správná místa. Navedl by mě někdo jak to udělat?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.163.183.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 1. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Tabulku máš uloženou v paměti (jméno týmu + odehrané zápasy + skóre + body + ...), takže nejlépe objekt nebo alespoň struktura.

Všechny účastníky ligy uložíš do pole o délce 16 (pole objektů nebo struktur).

Výsledek vložíš výběrem 2 různých týmů z tohoto pole, podle výsledku započítáš body (výhra, remíza), přičteš počet odehraných zápasů, přičteš skóre.

Následně může pole setřídit podle pořadí a vypisovat od prvního do posledního indexu nebo bude výpis podléhat setřídění, to je skoro jedno.

Setřídění provedeš podle pravidel - nejvíc bodů, skóre, počet odehraných zápasů ... ty budou asi někde dostupné (nejspíš budeš potřebovat si ukládat i výsledky vzájemných zápasů, aby si to měl opravdu dokonalé).

A na výpis může použít cokoliv ... od konzole přes víceřádkové textové pole a listbox (listview) až nějakou komplexní opravdu vypečenou komponentu, která bude umět všelicos i vypsat tabulku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Fotbalová statistika — založil Paja2

Tabulka — založil Karel

Tabulka — založil Bluefirec

Tabulka — založil Karel

Tabulka — založil Jakub Vojáček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý