Z formulářových polí vypočítat procento rozdílu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Z formulářových polí vypočítat procento rozdílu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZ formulářových polí vypočítat procento rozdílu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
11. 1. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, prosím o pomoc,

mám stávající formulář s více inputy. U dvou se zadává částka. Potřebuji aby s těchto dvou částek se vypočítalo procento rozdílu a pokud to procento bude menší než 25% to vypsalo po odeslání formuláře hlášku, že je problém ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.19.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 1. 2012   #2
-
0
-

a co tedy nevis? jak vypocitat rozdil? jak procenta? jak zablokovat formular?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
13. 1. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
Nevím jak napsat ten celý javascript, který se ozve poté co odešlu formulář ozve pokud nebude splněna podmínka procent.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.23.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 1. 2012   #4
-
0
-

zalezi v cem... jinak se to dela v cistem JS (atribut onsubmit tusim .. a pokud chces zablokovat tak vratis false)

v jquery se to nemusi davat primo .. staci ponastavovat hooky... (ono to v zaveru udela stejne podobnou vec jen samo)

hledej ten: on submit check jquery ci jscript a nebo neco takoveho...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
17. 1. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
Už jsem na to přišel.
Pro případné další zájemce ten skriptík vypadá takto:

<script type="text/javascript">
function vypocet()
{
f=document.formular;
s=cena2.value*1/cena1.value*1;
t=1-s;
u=t*100;
u=Math.round(u);
text = "Procento je " + u + "%";
  if (u<25){
    window.alert(text);
  }
}
</script> 
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.19.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý