Dobry den. Programujem jeden program a dostal som sa do problemov. Ide o to, ze ked moj program bezi dlho, tak zacne robit nepochopitelne veci. Napriklad sa mi sama zmaze premenna, alebo zacne vykonavat casti, do ktorych by sa za ziadnych okolnosti nemohol dostat. Preto mam podozrenie, ze niekde nespravne alokujem, alebo vymazujem pamet. Viem ze je to tazke takto cez forum poradit bez kodu, ale ten ma cez 10 000 riadkov a pochybujem ze by sa to chcelo niekomu prezerat. Cely program je napisany v c++, objektovo orientovany, je tam winapi a komunikujem s databazou mysql. Najhorsie na tom je to, ze sa to velmi blbo testuje, lebo niekedy mi program zacne robit chyby po 5 minutach a niekedy mi bezi bezchybne cely den. Preto by som sa chcel spytat, ci neexistuje nejaky sposob akym by sa dalo zistit, ze ktora premenna mi vymazuje inu premennu alebo nieco podobne.
Fórum › C / C++
Pravdepodobny unik pameti..
mas to aspon pro linux? v tom pripade vyuzij uzasneho nastroje jmenem valgrind ... ukazuje zasahy mimo rozsah, na spatnou pamet, dvojity free, .... a na konci to zobrazi kolik se alokovalo, s debug symbolama to ukaze i misto kde, kolik se uvolnilo a kolik ne...
Pod windows o takovy hracce nevim..
EDIT: a zrovna sem to precetl znova a vidim winapi... :D
Ani jedno z toho nepouzivam. Robim to v code::blocks .. Kazdopadne ten assert je velmi zaujimava vec. Ja som si ho v podstate robil rucne a potom to vypisal na vystup. Toto vyzera ako lepsie riesenie. Dakujem za odpovede.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů
Podobná vlákna
Únik paměti a typeid() — založil Jan
Unik fotografii z libimseti — založil marioff
Uvolneni pameti — založil BigBear
Uvolňování paměti — založil Michal
Uvolnění paměti — založil Martin
Moderátoři diskuze