Generování článku z DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Generování článku z DB – PHP – Fórum – Programujte.comGenerování článku z DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Franceq+1
Stálý člen
15. 1. 2012   #1
-
0
-

Bujď pozdraven lide tohoto fóra....

Potřeboval bych poradit s filozofií výpisu článků z DB...myslím, že je blbost pro každý článek vytvořit soubor.php do kterého naláduju obsah článku a budu na něj odkazovat href = blabla/blabla/soubor.php   atd....vsadím svý tennisky, že to jde určitě jednodušeji, tak aby fyzicky existoval pouze jeden soubor a do něj se vypisoval článek...nevím jak udělat, aby když uživatel zadá do URL adresu daného článku, tak mu to vytáhne z té databáze co potřebuje, to by nefungovalo...ten můj druhý návrh. Potřebuju prostě poradit filozofii, a nejlépe nasměrovat na nějakou dokumentaci/tutorial/nějakoutakovouzhovadilost. Pokud jsem dotaz zformoval nekorektně, tak mě opravte prosím/uveďte chyby na pravou míru. Předem děkuji   F. Falta alias Franceq

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Řešení
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 1. 2012   #2
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Funguje to tak jak říkáš v té druhé možnost - máš jednu stránku, které pomocí query stringu (řetězec za otazníkem v URL) předáš ID článku, který chceš z DB vytáhnout.

Takže adresa http://mujblog.cz/clanek.php?id=5 otevře soubor clanek.php, v něm už pomocí svého kódu vytáhneš hodnotu toho query stringu a sestavíš nějaký podobný SQL dotaz:

$id = $_GET['id'];
$query = "SELECT * FROM clanky WHERE ClanekID = $id";
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Franceq+1
Stálý člen
15. 1. 2012   #3
-
0
-

moc děkuji, zkusím to zprovoznit, kdybych s tím měl nějaké problémy, tak se ozvu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Generovani pole — založil quardi

Generování obrázků — založil Marek Štafl

Generovani slov — založil jesterka296

Náhodné generování — založil to_jsem_ja

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý