Kjút Framework – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kjút Framework – C / C++ – Fórum – Programujte.comKjút Framework – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

fnenks+1
Stálý člen
16. 1. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, dneska jsem se pustil do QT Framework. Nasel jsem nejake tutorialy na abclinuxu, ale sekl jsem se hned ze zacatku. Jde o to, ze v tech prikladech neni main.cpp, tak jsem ho vytvoril, ale asi ne spravne, protoze pri spusteni programu se vytvori aplikace bez okna, ktera jde vypnout jen ve spravce uloh.

mainwindow.h: http://codepad.org/OynWUlbg
mainwindow.cpp: http://codepad.org/n3L6VMMQ

main.cpp: http://codepad.org/xKjdHetL

tutorial: http://www.abclinuxu.cz/clanky/programovani/graficke-programy-v-qt-4-2-hlavni-okno-programu

Dekuji za jakoukoliv pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
fnenks+1
Stálý člen
16. 1. 2012   #2
-
0
-

tak jsem to vyresil, zapomel jsem zavolat metodu show()

Ted resim jiny problem, ktery se tyka uplne zakladu c++

Jde o tuhle metodu:

void MainWindow::itemDoubleClicked(QListWidgetItem* item)

metoda obsahuje ukazatel a ukazatel prece prebira vzdy pamet, tzn kdyz volame tuhle funkci, tak tam snad musime vlozit adresu nejakeho objektu napr: &object_QListWidgetItem , takze co znamena tohle:

itemDoubleClicked(QListWidgetItem*) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
ondra.holub+1
Stálý člen
16. 1. 2012   #3
-
0
-

#2 fnenks
> takze co znamena tohle: itemDoubleClicked(QListWidgetItem*) ?

Je to metoda nebo funkce, která jako jeden parametr bere ukazatel na QListWidgetItem. To sice asi nic moc nevyjasní, ale (aspoň mně) není z dotazu moc jasné, kde se to vyskytuje. Napiš sem aspoň nějaké malé okolí toho nejasného místa, ať je jasné, v jakém kontextu je to použité.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
fnenks+1
Stálý člen
16. 1. 2012   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
16. 1. 2012   #5
-
0
-

#2 fnenks
přečti si nějakou kapitolu/článek o signálech a slotech v Qt

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
fnenks+1
Stálý člen
20. 2. 2012   #6
-
0
-

Zdravim, mel bych dalsi dotaz ohledne QT a to: kdyz zkompiluju program, tak pri spusteni vyzaduje dll knihovny. Videl jsem ale hru v QT ktera dll soubory nevyzadovala. Tusim ze to nejak mela zakompilovane v sobe, nevite jak to udelat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
m->29+6
Super člen
20. 2. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé

Potrebuješ k tomu tie knižnice pridať. Qt pod Win potrebuje tieto:

  • libgcc_s_dw2-1.dll
  • mingwm10.dll
  • QtCore4.dll
  • QtGui4.dll

Prípadne niektoré ďalšie, ktoré ti vypíše (napr. QtNetwork4.dll). Všetky by si mal nájsť v zložke kde máš inštalované Qt.

V zložke sú 2 varianty - release/debug takže ak chceš aby ti výsledná aplikácia nezaberalo plno miesta tak použi tie bez d na konci a kompiluj v release móde. Ak použiješ tie pre debug mód (napr. QtCored4.dll) tak zbytočne prenesieš plno MB navyše a bude to u užívateľa pomalšie.

Aby si nemusel tie knižnice pridávať metódou pokus -> hláška s chybou -> pridanie knižnice z hlášky tak si stiahni nejaký program čo ti vypíše linkované knižnice, napr. Dependency walker.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Co je to Framework? — založil schimpanze

Sympfony framework — založil JannyM

Zend framework — založil jaroo

Zend Framework 2 — založil simas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý