Zapnutí počítače – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zapnutí počítače – C / C++ – Fórum – Programujte.comZapnutí počítače – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

2. 12. 2006   #1
-
0
-

Tak myslíte (čistě teoreticky), že by bylo možné napsat na program, který vám v určitou dobu zapne počítač?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Jan?0
Newbie
2. 12. 2006   #2
-
0
-

to tezko... mozna program, ktery "probudi" pocitac z usporneho rezimu... ale zapnout kompletne pocitac asi nee

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eMan0
Stálý člen
2. 12. 2006   #3
-
0
-

Softwarově to určitě nepujde :(....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šmarda0
Návštěvník
2. 12. 2006   #4
-
0
-

MOžná by to šlo. ATX zdroje jsou neustále ve stand-by režimu a základní deska pod napětím. Jen mě nenapadá jak ... W hardwaru se tolik neviznám ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je pes, a pes je nejlepš přítel člověka!
Tom?? Jan?0
Newbie
2. 12. 2006   #5
-
0
-

no deska je sice pod napetim, ale prod uz nejde do zadnzch komponent a ty tudiz nemohou pracovat... a jak to potom chcesu udelat, kdyz ten program nema ani na cem bezet...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
2. 12. 2006   #6
-
0
-

Napadlo me, jestli by neslo nakym zpusobem poupravit bios, protoze pokud se nemylim, tak tam neustale bezej hodiny...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Zima0
Super člen
2. 12. 2006   #7
-
0
-

?ada s??ov?ch karet podporuje fci Wake-On-Lan, neboli vzbuzen? p?ijmut?m definovan?ho paketu. Obt?? m??e b?t jen v tom, ?e pot?ebuje? ten druh? PC, kter? se k tomu prvn?mu dostane p?es s??.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Matěj Pácha0
Super člen
2. 12. 2006   #8
-
0
-

Nevím, co řešíte. Některé BIOS mají volbu "Zapnout v xx:xx hodin" kromě toho by to muselo být na úrovni základní desky a jejich ovládacích procesorů (kontrolérů - jak chcete) a porty vám nikdo neřekne. Při vypnutém PC CPU neběží. Doporučuju upgrade BIOSu nebo něco takového.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
zacatecnik0
Super člen
3. 12. 2006   #9
-
0
-

xHire píše:#
# řada síťových karet podporuje fci Wake-On-Lan, neboli vzbuzení přijmutím definovanáho paketu. Obtíž může být jen v tom, že potřebuješ ten druhý PC, který se k tomu prvnímu dostane přes síť.



ano sam sem pouzival program kterej takttoho po po siti vzbudil dalsi PC ale napmatuju si meno programu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Matěj Pácha0
Super člen
3. 12. 2006   #10
-
0
-

To zacatecnik: Wake on LAN complete solution By Jan Pichrt, například

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
zacatecnik0
Super člen
3. 12. 2006   #11
-
0
-

to paashi:
jjj to je presne ona co jsem mel ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Zapnutí a vypnutí počítače — založil VasekTrain CZ

Zapnutí exe v pascalu — založil anonym

Vypnutí počítače — založil Ondřej Šplíchal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý