Spřažení objektu s proměnnou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spřažení objektu s proměnnou – Visual Basic – Fórum – Programujte.comSpřažení objektu s proměnnou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Keny0
Návštěvník
22. 1. 2012   #1
-
0
-

Mám třeba pole proměnných a pole objektů, objekty nějak přeberu.
Dim poleA(100) as byte
Dim poleB(100) as object
K objektům z poleB se v kódu dostanu jinak než přes poleB a nějaký index a chtěl bych vědět jestli je možné zjistit na jakém indexu je ten samí objekt v poliB (jinak než procházením pole a porovnáváním). To co pořebuju je rozhodnout,
jestli nalezený objekt již byl jednou zpracován nebo ne, tato informace je v poleA, ale já nevim jak bez prohledaní
celého pole zjistit index.

Doteď jsem to rešil přidáním vlastnosti objektu v jeho třídě např. index, ale vykonáním něčeho k čemu ten index potřebuju se stane tato vlastnost nepotřebnou, tak jestli to jde nějak lépe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.251.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
22. 1. 2012   #2
-
0
-

#1 Keny
A nebylo by jednodušší si tu informaci "objekt již byl jednou zpracován nebo ne" uložit raději přímo do toho objektu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Keny0
Návštěvník
22. 1. 2012   #3
-
0
-

#2 JoDiK
To už je jedno co v tom objektu bude, ale bude to tam (po proběhnutí nějaké funkce/procedury) k ničemu, tak se ptam
jestli to nejde nějak aniž by se zapisovala každá (a že jich je někdy nohem víc než jedna) přímo do objektu. A s tím je
taky spojeno, že předem (při psaní objektu) nevim kolik takových proměnných bude někdy potřeba pokud vůbec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.251.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
22. 1. 2012   #4
-
0
-

#3 Keny
No nevím nic bližšího o tvém projektu, ale je možné, že "na to jdeš špatně". Já když si vzpomenu na svůj první větší projekt s objekty, kdy jsem ještě neznal problemetiku a možnosti objektů, taky jsem tam nadělal spoustu nesmyslných obezliček abych dosáhl něčeho, co se dá udělat naprosto jednoduše a elegantně. Konkrétně si vybavuju, že jsem ještě neznal a neuměl využít virtuální metody a do objektu jsem si pracně navíc ukládal jako vlastnost jeho "typ" a podle něj vybíral přepínačem odpovídající činnost.

Takže zkus se ještě jednou podívat na to co a jak děláš a přečíst si něco o metodách OOP, jestli to náhodou taky neděláš zbytečně složitě. Podle naznačeného ukládání něčeho, co se týká objektů do samostatného pole se mi to tak jeví...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Keny0
Návštěvník
22. 1. 2012   #5
-
0
-

#4 JoDiK
Tak něco jsem prošel a nic jsem nenašel a proto se ptam tady :) Třeba to někdo řešil, nebo bych chtěl vědět jak by to napsal někdo jiný, když potřebuje lokálně doplnit k objektu spoustu jiných dat
tak, aby se k těm datům dalo dostat přes objekt ke kterému patří.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.251.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
22. 1. 2012   #6
-
0
-

#5 Keny
K tomu, aby ti někdo konkrétně poradil, jsi podal málo informací.

"když potřebuje lokálně doplnit k objektu spoustu jiných dat
tak, aby se k těm datům dalo dostat přes objekt ke kterému patří"

Nevím jak to má řešené VB (dělám v Pascalu), ale obecně v OOP objekt má "svoje" data uložená ve vlastnostech, mají-li být dočasná tak nejlépe v dynamických datových strukturách (když už nejsou potřeba, zabraná paměť se uvolní - zůstane jen prázdný ukazatel) a k těm datům se přece standardně přistupuje přes metody toho objektu, jiný přístup je sice možný ale nevhodný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Keny0
Návštěvník
28. 1. 2012   #7
-
0
-

#6 JoDiK
Ok, tak já jen nevěděl jestli je "normální" mít u objektu vlastnosti, které jsou jen dočasná a po splnění svojí funkce, jsou na nic. Takže jo dík :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.251.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Struktura s promennou — založil Hlavinka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý