Chyba v příkladu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba v příkladu – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba v příkladu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Majo
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
2. 12. 2006   #1
-
0
-

#include <iostream>

using namespace std;

float vypocet(float cenaZaLiter,float benzin[5])
{


return cenaZaLiter * (benzin[0] + benzin[1] + benzin[2] + [benzin[3] + benzin[4]);

}



int main()
{
float celkovaZaplatenaSuma;
const float cenaZaLiter=30.0;
float benzin[5];

cout << "Zadajte 5 hodnot tankovania benzinu" << endl;
cin >> benzin[0];
cin >> benzin[1];
cin >> benzin[2];
cin >> benzin[3];
cin >> benzin[4];

celkovaZaplatenaSuma=vypocet(benzin[5],cenaZaLiter);
cout << "Celkovo ste zaplatili " << celkovaZaplatenaSuma << "SK.";

cin.get();
cin.get();

return 0;

}
Poradte kde robim chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Juraj Mo?ko0
Newbie
2. 12. 2006   #2
-
0
-

tak chyb je tam viac
1.mas tam pred benzin[3] jednu "[" navyse

return cenaZaLiter * (benzin[0] + benzin[1] + benzin[2] + [benzin[3] + benzin[4]);

2.mas tam mat ako druhy parameter benzin a nie benzin[5]
celkovaZaplatenaSuma=vypocet(benzin[5],cenaZaLiter);

3.skutocne parametre mas dosadene v opacnom poradi
 celkovaZaplatenaSuma=vypocet(benzin[5],cenaZaLiter); 

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Jan?0
Newbie
2. 12. 2006   #3
-
0
-

pri volani promene a v jeji definici mas promene v obracenem poradi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
3. 12. 2006   #4
-
0
-

to Runn3r.cze:
nehledne na to ze to rekl post pred vama, muzete mi rict co to je ta promena ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Výpočet příkladu — založil Nicolas

Sbírka příkladů, úloh — založil mrkyk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý