Teplota HDD, CPU, ... – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Teplota HDD, CPU, ... – .NET – Fórum – Programujte.comTeplota HDD, CPU, ... – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pepa novák
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
23. 1. 2012   #1
-
0
-

mám dotaz: k čemu slouží tento kus kódu     

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Management;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {

        static void Main(string[] args)
        {
            ManagementObjectSearcher searcher = new ManagementObjectSearcher("root\\WMI", "SELECT * FROM MSAcpi_ThermalZoneTemperature");
            ManagementObjectCollection.ManagementObjectEnumerator enumerator = searcher.Get().GetEnumerator();
            while (enumerator.MoveNext())
            {
                ManagementBaseObject tempObject = enumerator.Current;
                double teplota = (double.Parse(tempObject["CurrentTemperature"].ToString()) / 10) - 273.15;
                Console.WriteLine(teplota);
            }
        }
    }
}

jestli ke zjištění teploty CPU tak mi nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 1. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Stáhni si WMI Explorer a podívej se, co ti to tam ukazuje. Mě se tam (MSAcpi_ThermalZoneTemperature) neukazuje nic resp. nemám tam žádnou hodnotu a nejspíš to bude tím, že nemám v bedně nic, co by mi tu teplotu měřilo :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
3. 2. 2012   #3
-
0
-

toto ale podle mě funguje jen u notebooků, je něco i na stolní PC?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 2. 2012   #4
-
0
-

Moje zkušenost je pouze sdílená a není moc příznivá. Přes WMI se prý lze dostat pouze k hodnotám, které jsou platné při startu systému.
Existuje jakási utilitka (CPUtemp nebo tak nějak), která dokáže teploty nasdílet.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.84.1.–
t0mas0
Newbie
9. 2. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.226.16.–
Josef
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
15. 2. 2012   #6
-
0
-

jj, ale já bych chtěl vědět jak to funguje :D Jinak bych si to samozřejmě stáhl, tyto prográmky taky rád používám :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 2. 2012   #7
-
0
-

Nejspíš si pro ty hodnoty chodí do BIOSu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Josef
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
16. 2. 2012   #8
-
0
-

ok, a jak ty hodnoty z toho dostat?? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

C# teplota CPU — založil Dingo

Vysoka teplota CPU — založil laco797

Teplota procesoru — založil michal

HDD — založil Decide

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý