15 hlavolam v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

15 hlavolam v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com15 hlavolam v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

WolfWarrior
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 1. 2012   #1
-
-1
-
Mimo téma

Nazdar potreboval by som vediet ako mam spravit 15 hlavolam v C++ kedze neviem ani zacat

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.24.–
yaqwsx+9
Posthunter
25. 1. 2012   #2
-
0
-

15 hla... hlavolam? Co to je? Nemohl by ses vyjádřit trochu smysluplněji?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.79.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Jittering
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 1. 2012   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
nosko
~ Anonymní uživatel
140 příspěvků
26. 1. 2012   #4
-
0
-

Ono sa to volá aj N Hlavolam, N Puzzle. Na riešenie sa používajú hľadanie do šírky, hĺbky, A star v kombinácii s heuristikami. Celkom zaujímavé veci, sme mali na predmete umelá inteligencia, takže info o tom ako sa takéto veci riešia určite nájdeš, stačia ti kľúčové slová ako: N puzzle, solve, heuristic, manhatan distance, a-star

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.79.–
WolfWarrior
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 1. 2012   #5
-
0
-

Aha uz som to nasiel vazne vdaka dost mi to pomohlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.24.–
WolfWarrior
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 1. 2012   #6
-
0
-

Nasiel som takyto kod ale teraz neviem co tam mam presne zadat nech tam napisem hocico program spadne

#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
#include <time.h>

#define MAX_FILE_LENGTH 30
#define PUZZLE_SIDE 4
#define EMPTY_SLOT 0

void loadPuzzle(int puzzle[][PUZZLE_SIDE], FILE *fin);
int getMove();
void printPuzzle(int puzzle[][PUZZLE_SIDE]);
int doMove(int puzzle[][PUZZLE_SIDE], int move);
void swap(int *a, int *b);
int solved(int puzzle[][PUZZLE_SIDE]);

int main() {

int puzzle[PUZZLE_SIDE][PUZZLE_SIDE];
char filename[MAX_FILE_LENGTH+1];
int ans;

srand( 0 );

printf("Welcome to the PUZZLE-15 game!\n");


printf("Enter the file storing all of the puzzle configurations.\n");
scanf("%s", filename);

while (ans != 2) {

FILE *fin;
fin = fopen(filename, "r");


loadPuzzle(puzzle, fin);
fclose(fin);


int move;

printPuzzle(puzzle);
move = getMove();


while (move!=0) {


int okay = doMove(puzzle, move);


if (!okay) {
printf("Sorry, that is not a valid square to slide into ");
printf(" the open slot.\nNo move has been executed.\n");
}


else if (solved(puzzle))
break;


printPuzzle(puzzle);
move = getMove();
}


if (move != 0)
printf("Great, you solved the puzzle!!!\n");
else
printf("Sorry, looks like you gave up on the puzzle.\n");


printf("Which selection would you like?\n");
printf("1. Load a new puzzle.\n");
printf("2. Quit.\n");
scanf("%d", &ans);
}

}


void loadPuzzle(int puzzle[][PUZZLE_SIDE], FILE *fin) {

}


int getMove() {

}


void printPuzzle(int puzzle[][PUZZLE_SIDE]) {

}


int doMove(int puzzle[][PUZZLE_SIDE], int move) {

}


void swap(int *a, int *b) {

}


int solved(int puzzle[][PUZZLE_SIDE]) {

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.24.–
26. 1. 2012   #7
-
0
-

#1 WolfWarrior
Mohl by ses začít učit základy ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý