Chyba ve Firefoxu: VALUE v SELECTu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba ve Firefoxu: VALUE v SELECTu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comChyba ve Firefoxu: VALUE v SELECTu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Marek Štafl0
Stálý člen
3. 12. 2006   #1
-
0
-

Ahoj, chybová konzola ve Firefoxu mi píše toto:
Chyba: document.getElementById("tazne_zarizeni") has no properties
Zdrojový soubor: http://localhost/hykro/administrace/?s=polozka_pridat?=4&akce=polozka
řádek: 112

Ten ID 'tazne_zarizeni' je SELECT a podle VALUE v OPTION se událostí ONCLICK nastavuje DISABLED jinému prvku.
Takhle vypadá ten SELECT:

<td>

<select name="tazne_zarizeni" onClick="tazne_zar();">
<option value="0" onClick="tazne_zar();">nezadávat</option>
<option value="ano" onClick="tazne_zar();">ano</option>
<option value="ne" onClick="tazne_zar();">ne</option>
</select>
<input type="text" name="nosnost_tz" id="nosnost_tz" size="5" maxlength="5" onKeyPress="return cislo(event);"> kg
</td>

Pokud je VALUE 'ano', má se nastavit prvku ID 'nosnost_tz' vlastnost DISABLED na FALSE, jinak na TRUE.
V Internet Exploreru (6) to funguje bezvadně ve Firefoxu prostě ne.
Poradí mi někdo, kde dělám chybu?

Edit: Omlouvám se, ještě kód té JavaScriptové funkce:
function tazne_zar() {

if (document.getElementById('tazne_zarizeni').value == "ano") {
document.getElementById('nosnost_tz').style.backgroundColor = "rgb(255,255,255)";
document.getElementById('nosnost_tz').disabled = false;
} else {
document.getElementById('nosnost_tz').style.backgroundColor = "rgb(180,180,180)";
document.getElementById('nosnost_tz').disabled = true;
}
}


Předem díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
3. 12. 2006   #2
-
0
-

U toho selectu chybý id="tazne_zarizeni", ale celé je to nějak divně napsaný počkejte prosím chvýli, já vymyslím lepší verzi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Jakub0
Super člen
3. 12. 2006   #3
-
0
-

Tak tady je co jsem slíbil:



<script type="text/javascript">
function tazne_zar(volba) {
if (volba == "ano") {
document.getElementById('nosnost_tz').style.backgroundColor = "rgb(255,255,255)";
document.getElementById('nosnost_tz').disabled = false;
} else {
document.getElementById('nosnost_tz').style.backgroundColor = "rgb(180,180,180)";
document.getElementById('nosnost_tz').disabled = true;
}
}
</script>

<select name="tazne_zarizeni" id="tazne_zarizeni" onChange="tazne_zar(this.value);">
<option value="0" selected>nezad?vat</option>
<option value="ano">ano</option>
<option value="ne">ne</option>
</select>
<input type="text" name="nosnost_tz" id="nosnost_tz" size="5" maxlength="5" onKeyPress="return cislo(event);"> kg

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Marek Štafl0
Stálý člen
3. 12. 2006   #4
-
0
-

Já jsem vážně blbec! Takovou brutální chybu...! On vlastně IE bere atribut NAME jako ID, pokud není uveden. Hlavně že už jsem jednou takovouhle chybu udělal a teď mě vůbec nenapadlo, že když v IE to funguje a ve Firefoxu ne, takjsem na ten ID zapomněl! :ms_0377:

Díky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mr3ska0
Duch
19. 6. 2007   #5
-
0
-

nedokázal by mi někdo pomoct? mam stejnej problém s document.getElementById("") has no properties
konkrétně jsem se snažil vytvořit si do komentářů a fóra bbcode značky, jenže někdy fungujou a někdy ne a nevim proč

napsane to mam takto:

<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function vloz(s) {
document.getElementById("fposttext").value+=s;
}
</script>


<textarea name="fposttext" id="fposttext" cols="60" rows="12" wrap="yes"></textarea>

a tlačítka mam takhle:

<img src="image/smiles/icon_rolleyes.gif" onclick="javascript:vloz(':? ')" border="0">


neporadil by mi někdo prosím jak na ty BBznačky aby fachaly? trápim se s tim skoro celej den

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Downloading ve Firefoxu — založil midin

Problám ve Firefoxu — založil Ricky

Odsazení ve Firefoxu — založil svobodicz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý