Vycentrovanie listu – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vycentrovanie listu – CSS – Fórum – Programujte.comVycentrovanie listu – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
25. 1. 2012   #1
-
0
-

Dobrý deň. Snažím sa vycentrovať list, ale nejde mi to. Prečo? Napr. obrázky alebo aj text mi idú týmto spôsobom. Snažil som sa dopátrať niečo aj na internete, žial bezúspešne. Tak dúfam, že tu lepšie pochodím :-) Ďakujem.

Tu je kód:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>steam-ish slider</title>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
	
<style>
	body {
		margin: 0;
		padding: 0;
	}

	#content {
		text-align: center;
	}

	#content li {
		float: left;
		list-style-type: none;
	}
</style>

</head>
<body>
	<div id="content">
		<li>Text</li>
		<li>Slovo</li>
	</div>
</body>
</html>

Tým text-align: center; som sa to snažil umiestniť do stretu. Ale nešlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
darkwind+1
Newbie
25. 1. 2012   #2
-
0
-

Máš špatně napsane <li>, měl bys to uzavřít do tagu <ul>, viz:

<ul>
  <li>Text</li>
  <li>Text</li>
</ul>

Jinak zarovnání na střed funguje v pořádku, jenom nesmíš dávat "float: left" na ten prvek :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.3.–
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
25. 1. 2012   #3
-
0
-

Heh, tie tagy <ul> som si ani nevšimol :-P Ako by sa to dalo inak spraviť bez toho float? Lebo ja to potrebujem mať vedľa seba. Alebo dá sa to nejak inak vycentrovať, keď tam to float budem mať?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
darkwind+1
Newbie
25. 1. 2012   #4
-
0
-

Nastav pro ty <li> vlastnost display: inline;

jestli spravně chapu, co chceš udělat, tak by ti to mělo pomoct :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.3.–
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 1. 2012   #5
-
0
-

Chcem vytvoriť navigačnú lištu. Vytvoril som si zoznam, ktorý bude neskôr obsahovať odkazy a tie som si dal do float:left;. A chcem ich umiestniť do stredu obrazovky. Potom tam pridám nejaký background a upravím text a mal by som takú jednoduchú navigáciu.

Len mi to nejde hodiť do stredu obrazovky, asi kvôli tomu float. Idem vyskúšať tú tvoju radu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
26. 1. 2012   #6
-
0
-

#5 Peter
Pokud chceš něco zarovnat horizontálně zarovnat do středu obrazovky, slouží k tomu malý trik s marginem:

#menu
{
    width: 500px;
    margin: 0 auto; /*  horizontálně vycentruje #menu */
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 1. 2012   #7
-
0
-

Ja mám pod tým ešte jeden obrázok. A na to dávam túto navigáciu. S tým margin: 0 auto; to ide zarovnať, len ja potrebujem aby to umiestnilo na pevné miesto. A cez position: absolute; mi to nepremiestni. Jedine pri relative. Prosím vás, prečo je to tak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Editace listu listů — založil Matěj Andrle

Vycentrovanie stránky v IE — založil Johny

Hledání v listu — založil yaqwsx

Nacitani Listu z XML — založil gabbo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý