C# pozícia v richtextboxe – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# pozícia v richtextboxe – .NET – Fórum – Programujte.comC# pozícia v richtextboxe – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
26. 1. 2012   #1
-
0
-

Zdravím potreboval by som radu ako by som zistil aktuálnu pozíciu v richtextboxe

private void bold_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            // Telo je nazov richboxu
            string vybrane = Telo.SelectedText;
            

            if (Telo.SelectionLength == 0)
            {
                
                
                
                Telo.AppendText("<b></b>");
                Telo.SelectionStart = Telo.TextLength - 4;
            }
            else
            {
                Telo.SelectedText = "";
                Telo.AppendText("<b>" + vybrane + "</b>");
            }

v podmienke if potrebujem zistiť aktuálnu pozíciu aby tam kde je caret(kurzor v richboxe) zapísalo <b></b> . 

Lebo takto mi to zapisuje až na koniec súboru. 

Tam kde to bliká tak tam nech zapíše reťazec. Určite už dakto z vás robil text editor s dákou podobnou metódou.
A ten reťazec tam potrebujem takže nepíše aby som použil font s boldom. Ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.10.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
26. 1. 2012   #2
-
0
-

#1 supervisor
Ahoj,

nejjednodušší způsob bude použít vlastnost SelectionStart, která vrací index místa, od kterého začíná označený text (když klikneš někam do (Rich)TextBoxu, tak je to vlastně výběr o délce 0 znaků, takže vlastnost SelectionStart vrátí index místa, kde je umístěn kurzor).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

Podobná vlákna

Pozicia jednotiek — založil bonessko

Pozícia obrázka — založil Majak

Visual C++ 2005 Express — založil samo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý