Co je \\2 ? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co je \\2 ? – PHP – Fórum – Programujte.comCo je \\2 ? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Cecilconrad
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
28. 1. 2012   #1
-
0
-

Mam tento kusek kodu, ktery predelava odkazy z formatu [URL=adresa]neco[/URL] na html

$tagArray['URL=(.*)'] = array('open'=>'<a href="','close'=>'">\\2</a>');

foreach($tagArray as $tagName=>$replace)
{
         $tagEnd=preg_replace('/\W/Ui','',$tagName);
         $text = preg_replace("|\[$tagName\](.*)\[/$tagEnd\]|Ui","$replace[open]\\1$replace[close]",$text);
}

ale jedna se me jen o to \\2, o co se jedna ? funguje me to spravne, nahradi se tim ten text odkazu, ale problem je v tom, ze bych to potreboval nejak dostat do promene abych to mohl prohnat funkci, takovy filtr, ale nevim ani jak to pojmenovat a tezko takto k tomu najit nejaky manual nebo neco zkousel sem

close'=>'">'.filtr('\\2').'</a>'

ale tady uz se preda fakt jen ten retezec '\\2' a uz se nenahradi tim cim ma

zkousel sem hledat, ale vyhledavace najdou tisice odkazu ve kterem se vyskytuje dvojka, ale specialni znaky \ ignoruje

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.140.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 1. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Pokud ti funguje \\1 ale \\2 ne, pak si tipuju ze to je rozdilem mezi:   'retezec \\2'  a  "retezec \\1"

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Cecilconrad
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
28. 1. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
funguje me jak \\1 tak \\2

v \\1 je ulozeno URL v \\2 text odkazu

jenze nevim jak tyhle hodnoty muzu predat funkci, neco jako

$promena = "\\2";

filtr($promena);

nebo primo filtr("\\2")

byl bych vdecny za nejaky odkaz na manul, kde je o tom co je vubec \\2 zac neco napsane

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.140.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 1. 2012   #4
-
0
-

je to popsany v regularnich vyrazech - jen letmo:  (ABC) (DRE) (blabla) => odpovida napriklad retezci:  'ABC DRE blabla' a v \1 je prvni podvyraz - tj to co je v prvnich zavorkach - ABC ... a tak dale

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Cecilconrad
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
28. 1. 2012   #5
-
0
-

ok zda se, ze problem vyresen, dik na spravne nasmerovani na regularni vyrazy, reseni sem nasel

preg_match("|\[$tagName\](.*)\[/$tagEnd\]|Ui", $text, $part);

a ted v $part[1] je \\1

v $part[2] je \\2

atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Kniha MSVS 2010-2012 — založil Kenvelo

Změna nody v XML pomocí jeho id — založil JiriVavru

Visual C ++ 2008 a Dark GDK — založil joskab

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý