HEX kód pre Win registry – Assembler – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HEX kód pre Win registry – Assembler – Fórum – Programujte.comHEX kód pre Win registry – Assembler – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vendo0
Duch
28. 1. 2012   #1
-
0
-

Na začiatok uvádzam, že k Assembleru zatiaľ len pričuchávam, takže nie každy bude mať trpezlivosť na moje možno triviálne otázky.

Potreboval by som vygenerovať hex kód pr windows registry, teda program ktorý nebude .exe ale priamo v  registroch a bude sa dať volať cez kontxtové munu. Obsah je jednoduchý - v troch krokoch najprv skopíruje selektovaný text alebo text+foto, potom otvorí word alebo OOwriter či iný predvolený texteditor, a vloží ho tam. Týmito 3 krokmi značne zautomatizuje prácu každému kto zbiera z netu informácie.

Pozn. možno ten program nebude môcť byť volaný z registry ale z mozily...

Takže v prvom rade som sa chcel opýtať, ako sa v assembleri definujú zápisy takých príkazov ako select a takých objektov ako clipboard, a tiež základné príkaty copy/paste... V podstate by ma zaujímalo aj ako sa píšu knižnice pre Céčko a podobne...

Taktiež by som poprosil link na nejaké examples z assembleru, aby som nabudúce zbytočne neotravoval...

Ďakujem za odpoveď...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.127.–
Reklama
Reklama
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
29. 1. 2012   #2
-
0
-

Ahoj, asi budes muset volat API toho softwaru, s kterym chces manipulovat. Tzn treba pro cteni hodnoty z registru WinAPI: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms724875%28v=vs.85%29.aspx

Parametry funkcim se pak predavaji na stack pomoci push, fce se vola pomoci call a navratova hodnota (pokud potrebujes testovat) je po volani fce v eax (samozrejme tam je casto jen info jestli to selhalo nebo ne...ostatni detaily o vysledku se dozvis po precteni dokumentace k funkci). Nevim teda jestli to je to, co si chtel....doporucoval bych treba kurz assembleru na http://zezula.net/cz/teach/main.html ...tam se se zaklady seznamis a pak muzes pocist neco na odbornejsich strankach (google napovi)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.120.–
vendo0
Duch
30. 1. 2012   #3
-
0
-

#2 Tom
Ďakujem za rady a tipy, jeden takýto tutoriál síce mám, musím to aj tak prelúskať, napokon robil som to aj dnes (konečne som pochopil kde je rozdiel medzi IF programovým a strojovým...)

Jasné že ten hex sa bude možno dať aj cez api, najprv musím nájsť kde sa pridáva vo firefoxe položka do menu, potom nájsť najlepšie umiestnenie v registry, a sem vložiť hex (nechcem robiť externý exe, mám pocit že by to spomalovalo...) Mimochodom, stačilo by mi keby mi to fungovalo cez WSH-javascript, ale keď poriadne, tak poriadne...

Ale napísať to v asm by bola záruka najlepšieho pomeru objem/rýchlosť... ale je tam síce jeden zádrhel, musím počkať kým sa ten textový editor otvorí, inak ten text/data zrejme z clipboardu nevloží...

Zatiaľ idem študovať podklady, ešte raz vďaka zatiaľ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.127.–
Mircosoft+1
Věrný člen
31. 1. 2012   #4
-
0
-

Spouštění Wordu je natolik zdlouhavá záležitost, že plus mínus vteřina v rychlosti toho prográmku nehraje vůbec žádnou roli. Asm v tomhle případě není nutný, tedy jestli ti nejde víc o zkoumání jak věci fungují než o výslednou funkci. Doporučoval bych nejdřív to napsat v něčem jednodušším (tj. vysokoúrovňovém) a až když to bude fungovat, pokusit se o přepis do Asm.

Jestli se má ten program volat z Mozilly, asi bych ho řešil přímo jako plugin pro Mozillu. Jestli má být univerzální pro všechny prohlížeče na daném počítači, tak bych ho viděl jako něco, co běží na pozadí, kontroluje to klávesnici a když detekuje příslušnou kombinaci, nasimuluje to v aktivním okně Ctrl+C, otevře Word a v něm Ctrl+V. Nejdůležitější samozřejmě je vyzkoumat, jak se kterému programu tyhle povely předávají.

Ale to jenom tak nahlas přemýšlím, v praktických záležitostech Windows se moc nevyznám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.118.224.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 346 hostů

Podobná vlákna

Registry c# — založil Dieter

Registry — založil dragon124

Win7 - registry? — založil raddino

Práce s registry — založil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý