Ukládání a čtení dat na FTP? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukládání a čtení dat na FTP? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comUkládání a čtení dat na FTP? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
1. 2. 2012   #1
-
0
-

Dobrý večer, udělal jsem si jednoduchý script pro ftp chat, ale nějak mi nejde ukládání a čtení dat na ftp. Jsou tady dvě možnosti, buď mám špatně napsanou adresu ftp a nebo je někde chyba v kodu. Nevíte jak by to šlo spravit?

Kod pro ukládání na ftp

[CODE]

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Try
            Dim AClient As New Net.WebClient
            AClient.Credentials = New Net.NetworkCredential("USER", "PASSCODE")
            AClient.UploadString("ftp://ventertainment.mzf.cz/zpravy.txt", NameTextBox.Text & " : " & TextToSend.Text)
        Catch ex As Exception
        End Try
    End Sub

[/CODE]

Kod pro čtení

[CODE]

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        Try
            Dim BClient As New Net.WebClient
            BClient.Credentials = New Net.NetworkCredential("USER", "PASSCODE")
            TextChecker.Text = (BClient.DownloadString("ftp://ventertainment.mzf.cz/zpravy.txt"))
            RecieveLB.SelectedIndex = RecieveLB.Items.Count - 1

            'Error Correction. Prevents The Same Text From Recieving.
            If TextChecker.Text = RecieveLB.SelectedItem = True Then
                'Nothing.
            Else
                Try
                    RecieveLB.Items.Add(TextChecker.Text)
                Catch ex As Exception
                End Try
            End If
        Catch ex As Exception
        End Try
    End Sub

[/CODE]

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
1. 2. 2012   #2
-
0
-

Podle mě mám tu adresu ftp špatně..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 2. 2012   #3
-
0
-

Příklad (C#):

Using FTP:

using (WebClient wc = new WebClient())
{
  wc.Proxy = null;
  wc.Credentials = new NetworkCredential ("user", "play");
  wc.BaseAddress = "ftp://ftp.albahari.com/incoming/";

  wc.UploadString ("tempfile.txt", "hello!");
  Console.WriteLine (wc.DownloadString ("tempfile.txt"));   // hello!
}

EDIT: příklad sice v C#, ale princip je snad jasný

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
2. 2. 2012   #4
-
0
-

Měl by jít aji ten můj script, ale určitě mám blbě tu adresu ftp, zkoušel jsem to už snad všelijak ale pořád nic :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 2. 2012   #5
-
0
-

A jsi si jistý, že tam máš přístup, že můžeš zapisovat a číst apod. Jde ti to z jiného FTP klienta?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
2. 2. 2012   #6
-
0
-

Zkoušel jsem to přes total commander a jde to v pohodě

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý