Hledat buňku podle vlastních parametrů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledat buňku podle vlastních parametrů – Visual Basic – Fórum – Programujte.comHledat buňku podle vlastních parametrů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

clavien
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
3. 2. 2012   #1
-
0
-

nevíte někdo jak???

Mám první řádek kde mám datumy (řádek začíná B1 a datum začíná vždy od 1. - třeba  ledna )

první sloupec mám jména ( první jméno je na A2)

.... a nyní potřebuji do buňky 15. ledna a řádek Pepa Novák (který je na 22.řádku) vypsat nějakou hodnotu, kterou mám v labelu1 na formuláři. - a chci to tam vložit přes tlačítko, které je také na formuláři.

Možná banální věc pro někoho, ale jsem začátečník.... 

Poradíte někdo??

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.94.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 2. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
clavien
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
3. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
když já nehledám buňku, která je plná ( něco obsahuje ), já mám všechny buňky prázdné a potřebuji pouze do té buňky 

"do buňky 15. ledna a řádek Pepa Novák (který je na 22.řádku" vepsat hodnotu z labelu1, který mám na formuláři.????

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.94.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 2. 2012   #4
-
0
-

Tak sloupec by se dal vypočítat. Přece jenom to bude jen den v roce. Ale to jméno budeš muset najít, tj. najdeš na kterém je to řádku a to je ten, který tě zajímá.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.84.1.–
clavien
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
4. 2. 2012   #5
-
0
-

#4 liborb
tak ten řádek, to zas takový problém nebyl ( když jsem využil tvůj odkaz a opsal ten kód ), ale ještě potřebuji ten sloupec

zatím mám toto:

Private Sub CommandButton1_Click()
Label1.Caption = "mikro"
TextBox1.Text = Date

Dim nasel As Long
Dim datum As Date

    nasel = Application.WorksheetFunction.Match(Label1.Caption, Range("A:A"), 0)
    MsgBox "hledal jsem: " & Label1.Caption & " a našel na řádku -  " & nasel

End Sub

- nyní jen najít ten textbox1.text , který zobrazuje aktuální datum ve sloupci...?? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.94.–
clavien
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
4. 2. 2012   #6
-
0
-

#5 clavien
takže jsem to vyřešil takto:

Private Sub CommandButton1_Click()
Label1.Caption = "mikro"

Dim nasel As Long
Dim datum As Date

    nasel = Application.WorksheetFunction.Match(Label1.Caption, Range("A:A"), 0)
    MsgBox "hledal jsem: " & Label1.Caption & " a našel na řádku -  " & nasel

Label2.Caption = Left(CStr(TextBox1.Text), 2)
'vezmu první 2 znaky z datum ve formátu 04.02.12 ve formátu text(string)

Cells(nasel, CInt(Label2.Caption) + 1) = "našel jsem"
'a teď si najdu buňku s parametry nasel(7) a label2(4)+1
'plus 1, protože datumy mi začínají od buňky B1 a ne A1, a doplním do buňky text "našel jsem" :)

End sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.94.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý