Java - problém s třídami (začátečník) – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Java - problém s třídami (začátečník) – Java – Fórum – Programujte.comJava - problém s třídami (začátečník) – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Diccon0
Duch
3. 2. 2012   #1
-
0
-

 Dobrý den,

Když deklaruju 2 třídy v Netbeans, oznamí mi to první chybu

Jak můžu předejít této chybě? Resp. jak udělat 2 třídy? 

Níže vám ukazuju konkrétní příklad

Btw. dělám to v java application

public class Ctverec
{
public double stranaA; 

public Ctverec (double a)
{
stranaA = a; 
} 

public double obvod()
{ 
int pom; 
pom=4* stranaA; 
return pom; 
} 

public double obsah()
{
int pom; 
pom = stranaA *stranaA; 
return pom; 
} 
}

public class Program 
{
 public static void main(String[] args)
{ 
Ctverec objekt = new Ctverec(5); 

System.out.println("Strana A = "+objekt.stranaA); 
System.out.println("Obvod = "+objekt.obvod()); 
System.out.println("Obsah = "+objekt.obsah()); 

} 
} 
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.42.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
3. 2. 2012   #2
-
0
-

bud udelas to co ti to vnucuje - samostatnej soubor nebo to hod treba jako private class ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Diccon0
Duch
3. 2. 2012   #3
-
0
-

A proč mi tu syntaxi kompilátor nezkompiluje? Je přesně opsaný z jednoho tutoriálu.
Děkuju za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.42.–
KIIV+42
God of flame
3. 2. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

ja v Jave nedelam... pravdepodobne maji politiku jeden verejny objekt = jeden soubor... muze to byt klidne pridany az po vzniku tutorialu, mohlo ti tam taky neco uniknout

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
devilfish0
Stálý člen
3. 2. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé

Presne jak hovori KIIV, v Jave mozes mat len jednu public triedu v jednom subore a musi musia mat rovnaky nazov. Takze s tym sa budes musiet zmierit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
Diccon0
Duch
3. 2. 2012   #6
-
0
-

Áha, takže pokud-li bych chtěl další třídy, musím  je vložit pomocí import?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.42.–
devilfish0
Stálý člen
3. 2. 2012   #7
-
0
-

No dalsie public triedy v samostatnych suboroch a ak ich chces niekde pouzit tak bud import alebo vzdy musis vypisovat celu cestu k nim (package1.package2.......Trieda)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
3. 2. 2012   #8
-
0
-

Pokud to budou veřejné třídy, které tedy musí být v samostatných souborech, tak je naimportuješ.

Pokud je nepotřebuješ mít veřejné, jako třeba u projektu tohoto typu, tak to můžeš mít všechno v jednom souboru, veřejnou uděláš jen jednu třídu (tu, ve které máš main) a u ostatních prostě umaž to "public".

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý