Zjištění názvu místního disku – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjištění názvu místního disku – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZjištění názvu místního disku – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
4. 2. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, prosím vás jak mám udělat aby se název místního disku zobrazil v Labelu?

Zkoušel jsem něco takového

Label3.Text = IO.DriveType.Fixed

Ale jen to napíše 3 a nic víc, já bych potřeboval aby to zobrazilo název místního disku.

Prosím pomozte

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 2. 2012   #2
-
0
-

#1 Michal
Z internetových zdrojů (ověřeno VBA Excel)

Function fVolume1(strDriveLetter As String) As String
'   Function to return the volume label for a drive
'   Accepts:
'       strDriveLetter - a valid drive letter for the PC, in the format "C:\"
'   Returns:
'       The volume label if it exists, or else "No label"
    Dim strVolume As String
    strVolume = Dir(strDriveLetter, vbVolume)
    If strVolume = "" Then strVolume = "No label"
    fVolume1 = strVolume
End Function
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
4. 2. 2012   #3
-
0
-

Tohle není Visual Basic ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 2. 2012   #4
-
0
-

#3 Michal
VBA visual basic for aplications = zjednodušený visual basic - když to funguje v něm tak i v tom složitějším ne? Zkusils to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
4. 2. 2012   #5
-
0
-

Zkusil, ale nic to nedělá

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 2. 2012   #6
-
0
-

#5 Michal
Label3.Text = fVolume1("C:\")

nic?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
4. 2. 2012   #7
-
0
-

Už ano, ale jen to napíše eMachines ale já bych k tomu ještě potřeboval jestli je to C:\ nebo D:\...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 2. 2012   #8
-
0
-

#7 Michal
Tak teď nerozumím, co vlastně chceš zobrazit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
4. 2. 2012   #9
-
0
-

Chci aby se zobrazila jednotka jako třeba C:\

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 2. 2012   #10
-
0
-

#8 JoDiK
Jestli chceš se#9 Michal
Pořád nerozumím, ty chceš u disku C: zjistit, že se jmenuje C:?

Nebo chceš zjistit seznam C: D: E: atd všech funkčních disků?

Nebo máš nějaký neznámý odkaz na disk (třeba číselný) a chceš zjistit, jaký je to disk?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
4. 2. 2012   #11
-
0
-

Zjistit seznam..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 2. 2012   #12
-
0
-

#11 Michal
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.io.driveinfo.getdrives.aspx#Y0

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
4. 2. 2012   #13
-
0
-

   

To co je červeně v závorce bych tam chtěl + bych tam chtěl i další disky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Rozdělení disku — založil petr

OS na přenosném disku — založil yaqwsx

Rozdelenie disku — založil Santas

Sprava disku — založil hrach

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý