ListView – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ListView – Visual Basic – Fórum – Programujte.comListView – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
curro700
Newbie
7. 2. 2012   #1
-
0
-

Prosil by som ešte o jednu radu.
Mám tento kód:

Dim a As Integer = CInt(TextBox1.Text)
Dim b As Integer = CInt(TextBox2.Text)
Dim c As Integer = a + b
TextBox3.Text = CStr(c)

Funguje to správne, ale vie mi niekto poradiť, ako výsledky dostanem namiesto TextBox3 do Listview1 siedmy stlpec cez Button1?
v Buttone1 mám kód:

ListView1.Items.Add(New ListViewItem({DateTimePicker1.Value, ComboBox1.Text, TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text, TextBox4.Text.ToString()}))

Mám 7 stlpcov, ale šesť stlpcov mi píše hodnoty a do siedmeho potrebujem výsledky. To znamená, že keď zadám čísla do TextBox1 a do TextBox2 tak pri kliknutí na Button1 by malo v písať výsledok do ListView1 siedmy stlpec.


Ďakujem!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.241.–
Reklama
Reklama
vetva0
Newbie
14. 2. 2012   #2
-
0
-

#1 curro70
Ak dobre pozerám v kóde

ListView1.Items.Add(New ListViewItem({DateTimePicker1.Value, ComboBox1.Text, TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text, TextBox4.Text.ToString()}))

nemáš siedmy stĺpec ?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.125.–
curro700
Newbie
14. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 vetva
Veď práve, že do siedmeho stlpca potrebujem výsledok z TextBox2 mínus TextBox1 a potom ešte celý siedmy stlpec sčítať do Label1.

Skúšam si urobiť nejakú databázu pre výpočet elektriky. V ListView mám stlpce:

Dátum, Za mesiac, Zač.stav, Kon.stav, Cena za 1/KWH, Mes.záloha, Spotreba

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.241.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 2. 2012   #4
-
0
-

Prostě tu hodnotu CStr(c) nechej vložit do 7. sloupce. A sečtení celého 7. sloupce provedeš nejlépe v cyklu a výsledek následně do Label1 uložíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
curro700
Newbie
10. 12. 2014   #5
-
0
-

To je v poriadku, len v akom cykle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.181.–
curro700
Newbie
2. 12. 2015   #6
-
0
-

Dobrý deň

Vie mi niekto poradiť s TextBoxom?

Vo Forme mám 4 TextBoxi jeden ListView a dva Buttoni. V Buttone1 mám tento kód ktorý funguje správne:

 Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        MessageBox.Show("Záznam je pridaný")
        ListView1.Items.Add(New ListViewItem({TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text, TextBox4.Text.ToString()}))

        TextBox1.Clear()
        TextBox2.Clear()
        TextBox3.Clear()
        TextBox4.Clear()

        ListView1.Sorting = SortOrder.Ascending
        ListView1.Sort()
    End Sub

V ListView je tento kód:

Private Sub ListView1_SelectedIndexChanged(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles ListView1.SelectedIndexChanged
        My.Settings.aListView = ListView1.Text
        My.Settings.Save()

        With Me.ListView1
            Dim i As Integer
            For Each item As ListViewItem In ListView1.SelectedItems
                i = item.Index
            Next

            Dim innercounter As Integer = 0
            For Each subItem As ListViewItem.ListViewSubItem In ListView1.Items(i).SubItems
                Dim myString As String = ListView1.Items(i).SubItems(innercounter).Text
                Select Case innercounter
                    Case 0
                        TextBox1.Text = myString
                    Case 1
                        TextBox2.Text = myString
                    Case 2
                        TextBox3.Text = myString
                    Case 3
                        TextBox4.Text = myString
                    Case 4

                End Select
                innercounter += 1
            Next
        End With
    End Sub

TextBox4 mám rozšírený aby som tam mohol písať napr. nejaké verše, ale problém je vtom, že keď stlačím
Button3 tak všetko mi uloží ako má, len v TextBoxe4 mi uloží len jeden prvý riadok.
V Buttone3 mám kód:

 Private Sub Button3_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
        Dim myWriter As New IO.StreamWriter(TextFile1)
        For Each myItem As ListViewItem In ListView1.Items

                                                                             myWriter.WriteLine(myItem.Text + "#" + myItem.SubItems(1).Text + "#" + myItem.SubItems(2).Text + "#" + myItem.SubItems(3).Text)

        Next

        myWriter.Close()
        Close()
    End Sub

Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne. Ak vie niekto poradiť, alebo poopraviť niečo v kódoch vopred Ďakujem!!! 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

ListView — založil sandi70

ListView — založil _Radek_

ListView Template — založil desiel

Centrovanie v ListView — založil curro70

WPF listview — založil David Roško

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý