Knihovna pro komunikaci s HID – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Knihovna pro komunikaci s HID – C / C++ – Fórum – Programujte.comKnihovna pro komunikaci s HID – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

yaqwsx+9
Posthunter
7. 2. 2012   #1
-
0
-

Začínám experimentovat s USB na mikrokontolérech. Pro začátek zkouším vytvořit HID zařízení - kvůli absenci psaní ovladačů. Řeším však, jak napsat alikaci na straně PC. Nejpřímější cesta vede přes Windows Driver Kit, ale ten mi přijde hodně komplexní a zbytečně moc low-level. Zkoušel jsem googlit, ale žádnou pořádnou knihovnu (tedy alespoň ne free) pro práci s HID jsem nenašel.

Neznáte nějakou knihovnu pro C++, kde se dá snadno komunikovat s HID a byla zadarmo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.41.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
8. 2. 2012   #2
-
0
-

#1 yaqwsx
Přímo ti neporadím , ale zkusil bych jít trochu jinou cestou. Úplně nejjednodušší je použít USB/serial převodník(např my používáme CP2103, ale známé jsou také čipy FTDI232) který se tváří jako seriový port.Nemusíš se pak starat o ovladače pro různé verze OS atp.Protože to už někdo udělal za tebe.Pokud chceš ale přímo USB na (mikro)procesoru pak bych skusil sehnat knihovnu pro něj, aby se tvářil jako standardní seriový port.My v práci používáme něco jako mikrooperační systém uTasker(plný zdroják :) ), který to tak dělá.Samozřejmně záleží jaký máš procesor a jestli najdeš takovou knihovnu.Ale pak stačí systémový ovladač plus nějaký ten inf soubor a je to hotovo.Navíc práce se seriovým portem je na PC poměrně standardní záležitost.

Je to prostě jinný pohled jak komunikovat, pokud potřebuješ přímo HID, nebo budeš chtít vytěžit USB na maximum tak ti bohužel neporadím(ne že bych nechtěl).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.163.–
yaqwsx+9
Posthunter
8. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 Ovrscout
Převodníky používám už několik let. Dokonce se mi podařilo rozběhat i převodník na mikroprocesoru. Ale rád bych se naučil pracovat s "pravým" USB. HID beru prozatím jen jako mezikrok - rád bych skončil u vendor-defined komunikace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.49.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
yaqwsx+9
Posthunter
17. 2. 2012   #4
-
0
-

Po knihovně jsem pátral, ale žádnou rozumnou jsem nenašel. Začal jsem tedy studovat WDK. Veškerá komunikace přímo s HID zařízením je přes toto API dle mě příliš složitá.

Rozhodl jsem se tedy implementovat vendor-defined komunikaci pomocí bulk endpointů. Na straně PC jsem použil WinUSB. Ukázalo se to jako mnohem jednodušší, rychlejší a i "profesionálnější" (mám větší kontrolu and tím, jak se zařízení v PC identifikuje) řešení. Skutečně nemá cenu snažit se používat custom-defined HID pro běžnou komunikaci. Je to cesta do pekel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.62.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Knihovna pro c — založil marc_ramin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý