Zpracování XML souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zpracování XML souboru – PHP – Fórum – Programujte.comZpracování XML souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

bodmrazu
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 2. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, 

rád bych požádal o radu. Pokusil jsem se naučit zpracovávat relativně jednoduchý XML soubor. Dle knížky jsem si poctivě napsal scipt, který mi udělá to co potřebuji, ale funguje mi jen na hostingu na internetu. Pokud ho dám na NAS Synology (php verze 5.3.6) tak mi to nic nedělá. Vypíše to jen echa, ale nic to do nich ze souboru nedosadí. 

Můžete mi někdo prosím poradit, na co bych se měl zaměřit? Jestli mi chybí nějaká knihovna či něco v tomto smyslu? 

zdrojový kód:


$doc = new DOMDocument();$doc->preserveWhiteSpace = false;
$doc->load("soubor.xml");


echo "<strong>Přehled " . $doc->documentElement->lastChild->textContent . " transakcí z ";

foreach($doc->getElementsByTagName("VYPIS") as $element)
{
  echo "od " . $element->getAttribute("od");
  echo " do " . $element->getAttribute("do");
}
echo "</strong><br />";
$i = 1;
foreach($doc->getElementsByTagName("transakce") as $tr)
{
echo $i."|";
echo $tr->getAttribute("id")."|";

  echo $tr->getElementsByTagName("dopravce")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("datum_prodeje")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("cas_prodeje")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("storno")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("typ_jizd")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("typ_slevy")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("linka")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("spoj")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("nastup")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("vystup")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("nast_tc")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("vyst_tc")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("km")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("cena_P")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("cena_O")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("platnost_od")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("platnost_do")->item(0)->textContent. "|";
  echo $tr->getElementsByTagName("typ_plat")->item(0)->textContent;

echo "<br />";
$i++;
}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.167.–
bodmrazu
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 2. 2012   #2
-
0
-

#1 bodmrazu
tak jsem pátral a zjistil jsem že NAS Synology nemá (minimálně aktivní) extension "libxml", bohužel zatím pátram po jejím přidání.. v web rozhraní nasu je nějaký seznam kde úplně libxml chybí.. ale to už patři jinam ;) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.167.–
CZechBoY+4
Věrný člen
8. 2. 2012   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý