Začátečník-problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Začátečník-problém – C / C++ – Fórum – Programujte.comZačátečník-problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Filqwe0
Duch
9. 2. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, v programování jsem začátečník a potřeboval bych pomoc.Dostal jsem úlohu a tak mě napadlo že ji zkusím udělat po svém ale nevím kde dělám chybu.. posílám screen : http://imageshack.us/f/542/prob.gif/

a kdyžtak aji zadání úkolu.. Děkuji za pomoc
Ve škole je pevný počet tříd 12. . Známe počty žáků v jednotlivých třídách - zadává je postupně uživatel. Počty žáků se pohybují v intervalu 15 až 35 . Proveďte kontrolu uživatelského vstupu. Spočítejte celkový počet žáků ve škole a průměrný počet žáků ve třídě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.23.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
10. 2. 2012   #2
-
0
-

Příkaz v cyklu do-while se provádí dokud platí podmínka ve while.

Takže to co jsi napsal je tento nesmysl

opakuj {
    opakuj {
        // toto se ti bude provadet dokud bude i <= 12
    } dokud (i <= 12);
    // takze tady je i > 12
} dokud (i <= 12); // a tato podminka nebude splnena

Asi jsi chtěl něco takového

opakuj {
    opakuj {
        ...
    } dokud (zadany pocet neni v povolenem rozsahu);
    ...
} dokud (nebyly zadany vsechny tridy);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
_tomas0
Duch
10. 2. 2012   #3
-
0
-

Premennú s si radšej vynuluj

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.150.223.–
Filqwe
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 2. 2012   #4
-
0
-

Aha, děkuji už jsem to vyřešil... ale ted se mi vyskytla další chyba nemůžu přijít na to jak to udělat s příkazem IF i když to je zadané špatně program pořád pokračuje.. tady je kod: http://imageshack.us/f/28/probh.png/

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.23.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
10. 2. 2012   #5
-
0
-

Protože se ti to "i++" provede vždycky. Můžeš to opravit třeba takhle:

if ((f < MIN)||(f > MAX)) {
     printf("nezadal jsi spravne cislo.");
}
else {
     s += f;
     i++;
}

A to "f-f" vyhoď, nic to nedělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Yami0
Duch
23. 2. 2012   #6
-
0
-

Ahoj. 

Jsem začátečník a mám malej problém s programem. Potřebuju udělat program který po stisknutí bitbutonu vypne počítač. Mohl by mi někdo poradit jak to udělám v C++ pro windows 7? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.25.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 2. 2012   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Yami
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
5. 3. 2012   #8
-
0
-

ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás neví jaký je příkaz pro spánek windows v C++. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.25.–
Doomista+1
Stálý člen
5. 3. 2012   #9
-
0
-

#6 Yami
#include <process.h>

system("shutdown -t 0");

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
Yami0
Duch
8. 3. 2012   #10
-
0
-

Ahoj.

Díky za opovědi pomohli mi. Měl bych ještě jeden dotaz. V aplikaci kterou jsem udělal jsem nechal pro uživatele výběr skínů(obr.bmp) problém je v tom že nevím jak udělat, aby se ten obrázek co si uživatel vybral načetl na formulář i po daším spuštění aplikace.

Předem díky za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.25.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 3. 2012   #11
-
0
-

Uložíš si stav aplikace, typicky poloha a velikost okna atd. No a mezi nimi bude i vybraný obrázek. Asi nejlépe data uložit do souboru (adresář Data aplikací nebo jemu podobné).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Doomista+1
Stálý člen
9. 3. 2012   #12
-
0
-

udělej soubor config.txt pomocí třeba knihovny <fstream>.
syntaxe bude následovná:
ifstream Load; //(load nahraď čímkoli chceš, je to jméno objektu)

ofstream Save; //(opět nahraď si název čím chceš)

... potom někam, kde to potřebuješ si dej tohle ověření, zda už někdy v minulosti uživatel volil skin, či ne:

Load.open("config.txt");

if(!Load.good()){

//ať uživatel vybere skin

...

Save.open("config.txt"); //vytvoří soubor config.txt v složce s exáčem

Save << nazev_obrazku;

Save.close();

}

else{

Load >> nejaka_promenna; //ulož si název obrázku do nějaké charové proměnné

}

Load.close();

Load.clear();

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.191.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Začátečník — založil Martin

Začátečník — založil Yohaku

Začátečník — založil Empty

Zacatecnik — založil sa54d

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý