11. lekcia – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

11. lekcia – Python – Fórum – Programujte.com11. lekcia – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
myky
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
4. 12. 2006   #1
-
0
-

Ahoj ja chcem pokadovat geonovi lebo jeho serial na ako jediny chytil lebo som si nevedel vybrat medzi tolkymi jazykmi... a teraz mam problem
s ulohou...vytvori som v pohode tych 50 naodnych cisel ale neviem co mam pouzit aby som ich dat do pola kde sa nebudu opakovat....prosim navedte ma
troska diq

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
geon0
Grafoman
4. 12. 2006   #2
-
0
-

dekuji ti za "pokadovani" :-)

algoritmus by mohl být takový:



procházej všechna čísla:
pokud již v poli je:
nedelej nic
jinak:
ho do toho pole pridej

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
myky
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
4. 12. 2006   #3
-
0
-

To geon: diki pomohol by si mi ale aj tak mam malicky problem ...vies neviem urobit tu prvu cas pokial sa v zozname nachadza tak nic....pokial tam nezadam nic tak mi to hlasi chybu a ked tak dam napr print tak mi to ide

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
4. 12. 2006   #4
-
0
-

nic je pass ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
geon0
Grafoman
4. 12. 2006   #5
-
0
-

nebo lépe

pokud tam není:

tak ho přidej

# a to je vše

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
4. 12. 2006   #6
-
0
-

ale pass přece nepotřebuje ne?
stačí trochu jinak napsat podmínku



seznam=[1,2,1,1,5]
novy_seznam=[]
for prvek in seznam:
if prvek not in novy_seznam:
novy_seznam.append(prvek)

;) tak sem to poslal druhej mno...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
myky
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
4. 12. 2006   #7
-
0
-

for c in cisla:
if c in b:
else:
b.append(c)
print b

no a neviem kde tam je chyba?co tu mam zle?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
4. 12. 2006   #8
-
0
-



cisla#stary seznam
b#novy prazdny seznam
for c in cisla:
if c in b:
pass
else:
b.append(c)
print b

Snad je to dobře...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

6. lekcia — založil adam

12. lekcia — založil myky

14 lekcia — založil stanke

8 lekcia — založil Eversmann

8.lekcia — založil pavel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý