Vie mi niekto vysvetlit ako to presne funguje ? Chapem, ze to sluzi na odlisenie roznych syntaxi xml. Chapem to ale spravne, ked si myslim, ze kazda gramatika/syntax xml ale aj technologie ako xsl ma pomocou "namespacov" definovane vlastne elementy a atributy ? Ako ale potom parser alebo prehliadac vie, ktore elementy/atributy patria ku konkretnej URI(gramatike). Resp, mozem si pomocou tej konkretnej uri zistit ake elementy/atributy spadaju k danemu namespacu ?
Fórum › XML / XSL(T)
XML namespaces
Podle mě je to tak, že seznam použitelných elementů a atributů je definovaný ve schématu pro daný dokument. Jmenné prostory slouží jen k odlišení těch jmen, aby se v jednom dokumentu odlišily elementy se stejným jménem a to, že parser pozná, které elementy/atributy do dokumentu patří je právě díky schématu, oproti kterému se ten dokument validuje.
Preju peknej den,
měl bych dotaz ohledně jmenných prostorů. Mám schéma pro xml dokument a v tomto dokumentu chci používat několik jmenných prostorů najednou. Musím každý definovat i ve schématu, nebo stačí, když ho vždy uvedu u příslušného elemntu? Budou vnořené elementy také v prostoru jako jejich nadřízený element, i když u nich nebudu uvádět prefix? Díky za radu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Převod XML do jiné struktury XML — založil elife
Moderátoři diskuze