C# Problém se čtením DateTime z databáze – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Problém se čtením DateTime z databáze – .NET – Fórum – Programujte.comC# Problém se čtením DateTime z databáze – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Attila
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
12. 2. 2012   #1
-
0
-

Potřebuji vložit výsledek selectu do DataTable. Činím tak tímto kouskem kódu:

SqlCommand commandGprs = new SqlCommand(GlobalniPromenne.selectGprs, conn);
SqlDataReader readerGprs = commandGprs.ExecuteReader();
DataTable tabulkaGprs = new DataTable();

tabulkaGprs.Load(readerGprs);

Ke své nelibosti ale obdržím hlášku:

The conversion of a char data type to a datetime data type resulted in an out-of-range datetime value.

Problém nejspíše souvisí s uložením datumu v tabulce na serveru. Připojuji se ale k různým serverům a jejich konfiguraci neovlivním.

Setkal se někdo s tímto problémem a poradí mi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.192.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 2. 2012   #2
-
0
-

Minimálně můžeš udělat to, že ten vrácený řetězec sám přeformátuješ. I kdyby to bylo "ručně", ono těch formátů zase tolik není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Attila
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
13. 2. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
Tímto směrem jsem se vydal také. Pokusil jsem se přečíst tabulku readerem řádek po řádku a přeformátovat ručně. Bohužel ale načtení nebylo možné, stejnou chybu házel reader.

Nakonec jsem našel příčinu. Je jí datetime formát, který jsem vkládal do selectu. DateTimePicker.Value nelze přímo vložit do selectu a předhodit sql serveru, je potřeba hodnotu přeformátovat:

String.Format("{0:s}", dtpDo.Value)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Podobná vlákna

Problém se čtením vstupu... — založil eidam1995

Pomoc se čtenim char — založil Zelenáč Uplný

DateTime - 2h — založil Alunan

C# Datetime Fofmat — založil ondra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý