Náhodné čísla. – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Náhodné čísla. – Python – Fórum – Programujte.comNáhodné čísla. – Python – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Kéfas0
Návštěvník
12. 2. 2012   #1
-
0
-

Dobrý deň,

Naprogramoval som násobilku, ktorá vypíše náhodné dve čísla.

Užívatel má zadať správny výsledok týchto dvoch vygenerovaných čísel.

Problém nastáva, keď sa má overiť vstupný výsledok od užívateľa.

Napr.: Vypíše: Koľko je 4x6:

                      >>> 24

A potom mi dá hodnotu False, pretože preskočí na else:

Prečo mi hádže " Omyl! "???

Zdroják:

import random

rando = random.randint(1, 10)
rando1 = random.randint(1,10)
T_or_F = True

while T_or_F:
    print("Koľko je: ",rando,"x",rando1,"?")
    odpoved = input(">>> ")
    vysledok = rando*rando1
    if odpoved == vysledok:
        print("Výborne!")
    else:
        print("Omyl!")
    Quit = input("Chcete ukončiť? Yes/No\n>>> ")
    if Quit == "Yes":
        T_or_F = False
    else:
        pass
Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
Kéfas0
Návštěvník
12. 2. 2012   #2
-
0
-

#1 Kéfas
Sorry za otázku!  

Napr.: Koľko je: 7x8:

Napíšem 72 A vypíše mi Omyl. Prečo??

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 2. 2012   #3
-
+2
-
Zajímavé

osobne tipuju neco v tom smyslu ze  72 != "72"

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kéfas0
Návštěvník
12. 2. 2012   #4
-
0
-

#3 KIIV
Nie, nefunguje to.

Niekto další???

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 2. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

to nebylo ze to ma fungovat... to znamena, ze kdyz srovnavas cislo s retezcem, tak ikdyz je tam cislo stejne, hodi to false  ->  musis prevest to co zadas na cislo! pak se to muze rovnat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kéfas0
Návštěvník
12. 2. 2012   #6
-
0
-

AHA... 

Zdroják:

print("Koľko je: ",rando,"x",rando1,"?")
odpoved = input(">>> ")
vysledok = rando*rando1
if int(odpoved) == vysledok:
    print("Výborne!")

Máš pravdu, ale ak výsledok konvertuješ na reťazce, tak sa môžu porovnávať.

Reťzce s reťazcami a to isté s integers.

INT = INT

STR = STR 

Ale toto neplatí STR != INT a naopak.

Dík, už som to pochopil.




Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Náhodné čísla — založil Grungy

Nahodne cisla — založil Trebor

Pascal nahodne cisla — založil pietro62

Náhodné desatinné čísla — založil doma22

Náhodné čísla + seznam — založil Dominik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý